Volledig scherm
© ANP

Grote vertraging in ochtendspits rond Zwolle door ongelukken en incident op het spoor

Mensen die vanochtend vanuit Zwolle op pad moeten, hebben grote kans op vertraging onderweg. Onder meer op de A28 naar Amersfoort en de A50 naar Apeldoorn staan files vanwege ongelukken. Bovendien ligt het treinverkeer richting Friesland stil door een aanrijding.

Op de A50 tussen Zwolle en Apeldoorn gebeurde vanochtend ongeluk met drie auto's, meldt de ANWB. Door het ongeluk, dat gebeurde ter hoogte van Vaassen, ontstond 15 kilometer file. De vertraging bedroeg binnen no-time ruim een uur. Wat de oorzaak is van het ongeluk, is nog niet bekend.

Ook mis op A28

Eerder vanochtend ging het ook al mis op de A28 van Zwolle richting Amersfoort. Ook daar gebeurde een ongeluk en kwamen weggebruikers in een behoorlijke file terecht. Op het ‘hoogtepunt’ was de vertraging meer dan een uur.

Treinen stil

Voor forenzen uit Zwolle hielden daarmee de problemen nog niet op, aangezien het treinverkeer tussen de Overijsselse hoofdstad en Friesland vanaf 06.15 uur stil kwam te liggen. Dat gebeurde vanwege een aanrijding met een persoon tussen Steenwijk en Wolvega. Er werden bussen ingezet. Rond 09.00 uur werd de dienstregeling hervat.

Later op de ochtend ontstonden er opnieuw problemen op de A28, dit keer in de richting van Zwolle. Tussen ‘t Harde en knooppunt Hattemerbroek gebeurde tijdens de spits een ongeluk. Verkeer had hier om 08.30 uur maar liefst anderhalf uur vertraging.

Veluwe