Volledig scherm
PREMIUM
Siemon de Jong maakte met Gwen Jobse een aflevering van Taarten van Abel. © Natasja van Wijk

Gwen (11) deed mee met Taarten van Abel: ‘Op tv is niet alles zo echt als het lijkt’

Gwen Jobse (11) uit Epe bakte een taart voor haar zus. Geen gewone taart voor een gewone zus, maar een speciale taart voor een speciale zus.

Dyon Jobse (18) beviel van een kindje toen ze 16 was. Ze woont nu zelfstandig met haar 2-jarige dochtertje Yara in een tuinhuis achter het huis van haar ouders. Deze zomer werd Dyon verrast door haar jongste zusje Gwen met een zelfversierde ‘Taart van Abel’. Siemon de Jong hielp Gwen met het maken van de taart voor zijn tv-programma. De aflevering met Gwen wordt op 12 januari om 9.42 uitgezonden op Zapp.

  1. Landelijk onderzoek naar suïcide onder jongeren vindt oorsprong in Zwolle en Wezep
    PREMIUM

    Landelijk onderzoek naar suïcide onder jongeren vindt oorsprong in Zwolle en Wezep

    Jongeren die in 2017 door zelfdoding om het leven kwamen, waren in de gezondheidszorg in een vicieuze cirkel beland. Dat blijkt uit een landelijk wetenschappelijk onderzoek naar de achtergronden van suïcides onder tieners in dat jaar. Hulpverleners zouden beter en anders moeten samenwerken, concluderen de onderzoekers. In Zwolle gebeurt dat al, in Harderwijk wordt gewerkt aan een nieuwe aanpak die als voorbeeld voor andere Gelderse gemeenten moet gelden.

Veluwe