Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Thinkstock

Hard bewijs over drugsdealen in Epe ontbreekt

Wordt drugs gedeald in het parkje aan de W.G. van der Hulststraat in Epe? De signalen zijn er, maar hard bewijs ontbreekt. Politie en buitengewoon opsporingsambtenaren houden extra toezicht in ‘het dalletje’.

Agenten en boa's hebben niet met eigen ogen gezien dat drugs wordt gedeald in die omgeving. In de laatste drie jaar kwamen uit de buurt geen klachten of drugsgebruik en de handel in drugs. Dat antwoordt het college van burgemeesters en wethouders op vragen van de VVD. De partij wilde weten of het gemeentebestuur weet van ‘frequent dealen’ in die omgeving. 

Scholen

Om dealen te voorkomen is verlichting geplaatst. Maar die is kort na de plaatsing vernield. Daarop heeft de gemeente de stroom uitgeschakeld. Via toezicht proberen boa's en de jongerenwerker in contact te komen met de jongeren. En te achterhalen waar zij mee bezig zijn. Op scholen wordt les gegeven met als doel om drugsgebruik te voorkomen.

Deze werkwijze wordt ook op andere plaatsen waar overlast is gemeld. Het gaat onder meer om de Wachtelenbergweg, Grintgroeveweg en de parkeerplaatsen bij de hockey- en voetbalclub.

Veluwe