Volledig scherm
De N794 tussen Epe en Heerde gaat op 16 oktober weer open voor alle verkeer. © Hans van de Vlekkert

Heerderweg bij Epe vanaf 16 oktober weer open voor verkeer

Goed nieuws voor de mensen in Epe, Heerde en directe omgeving: de Heerderweg (N794) is vanaf 16 oktober weer helemaal geopend voor het doorgaande verkeer. Dat laat de provincie Gelderland vrijdagmiddag in de nieuwsbrief weten.

Exact een jaar na dato gaat de Heerderweg weer open voor alle verkeer. Tussen Epe en Heerde hoeven automobilisten, busvervoerders en motorrijders dan niet meer om te rijden over bijvoorbeeld de snelweg A50 of langs het Apeldoorns Kanaal. Het werk op het deel 'Heerderweg 80 tot Zwarteweg' is 16 oktober grotendeels gereed. De werkzaamheden aan het meest noordelijke deel, van de 'Zwarteweg tot de A50', zijn uitgesteld tot in de tweede helft 2019 en duren ongeveer acht weken.

Afronding

De afgelopen weken zijn er twee nieuwe duikers geplaatst en is de weg over de duikers opnieuw aangelegd. De laatste werkzaamheden en afwerking vinden komende weken nog plaats. Het laatste nieuwe asfalt wordt bijvoorbeeld komende week aangebracht. Na de opening van de weg voor doorgaand verkeer zijn er nog enkele afrondende werkzaamheden nodig, meldt de provincie. Het kan zijn dat de Heerderweg daarom tijdelijk half wordt afgezet.

De tijdelijke bushalte bij Klaarbeek in Epe wordt weer opgeheven. De bus rijdt vanaf dinsdag 16 oktober weer zijn normale route via de Heerderweg, van Heerde naar Epe en vice versa.

Eigenlijk zou het project tot afgelopen zomer duren, maar de reconstructie van de Heerderweg heeft toch flink langer geduurd dan gepland. ‘Het behoud van extra bomen, de complexe ondergrondse infrastructuur en het voortdurend afstemmen met betrokken partijen maakte dit project erg complex’, meldt de provincie Gelderland in de nieuwsbrief.

Opening

Op maandag 15 oktober om 16.00 uur vindt de opening van de weg plaats, in het bijzijn van gedeputeerde Conny Bieze en wethouder Robert Scholten van de gemeente Epe. De opening vindt plaats ter hoogte van de Norelbocht. Gedeputeerde Bieze zal dan een aantal bloembollen poten, om de Heerderweg weer wat meer kleur te geven.

Veluwe