Heerderweg Epe gaat deels op slot

EPE - De Heerderweg wordt van maandag 14 november 5:30 uur tot vrijdag 9 december 18:00 uur, tussen de Paasvuurweg en de Plekweversweg, afgesloten voor al gemotoriseerd verkeer. Dat kan leiden tot wat hinder voor bewoners. Dat laat de gemeente Epe weten.

De afsluiting is nodig vanwege de aanleg van de riolering onder het deel van de Heerderweg en herinrichting van de straat. "De afgelopen weken hebben wij alles ingezet om de Heerderweg tijdens de werkzaamheden toegankelijk te houden. We zijn nu genoodzaakt om de weg toch af te sluiten om de werkzaamheden op tijd, medio december, af te ronden", aldus de gemeente.

De afsluiting heeft verschillende gevolgen. Zo zijn de wijken Hoge Weerd en 't Slath minder goed bereikbaar. De bewoners kunnen tijdens de afsluiting via de Officiersweg, Vlijtweg, Slathstraat en Paasvuurweg richting het centrum rijden.

Ook voor de reizigers van het openbaar vervoer heeft het gevolgen. Bushaltes 'Politiebureau' en 'Epe centrum' richting Zwolle komen tijdelijk te vervallen. "We adviseren reizigers gebruik te maken van bushalte 'Klaarbeek' langs de Hoofdstraat (nabij de N309)", aldus de gemeente. De bushaltes 'Sint Jorisweg' en 'Lohuizerweg' zijn ook gewoon te gebruiken.

De Heerderweg blijft tijdens de afsluiting zo veel mogelijk geopend voor fietsers. Zij kunnen langs de wegwerkzaamheden fietsen. "In enkele gevallen worden zij overdag tijdelijk omgeleid via de Rozenhoflaan en Kortenkampsweg. De omrijdafstand hierbij is ongeveer 300 meter."

De gemeente heeft ook verschillende omleidingroutes ingesteld, om ze de Heerderweg te mijden. Verkeer vanuit Heerde kan bijvoorbeeld het beste de A50 nemen, en via de zuidzijde Epe binnenrijden. Een andere optie is om te rijden via de Kanaalweg. Restaurant Dennenheuvel blijft gedurende deze verkeersmaatregel wel vanaf de Heerderweg toegankelijk.

Een aannemer is namens de gemeentebezig met de herinrichting van de Heerderweg en Hoofdstraat. Het gaat dan om het gedeelte vanaf de Prinses Julianalaan tot de nieuwe komgrens nabij de Chris Lanooyweg. Eind oktober was er ook al een afsluiting op het weggedeelte voor het gemotoriseerd verkeer, maar dat ging destijds om een dag. Nu gaat het om een periode van vier werkweken.

Veluwe