De Heerderweg tussen Heerde en Epe. foto Cees Baars
Volledig scherm
De Heerderweg tussen Heerde en Epe. foto Cees Baars

Heerderweg in Epe aangepakt

EPE - De provincie Gelderland wil de Heerderweg in Epe grondig herinrichten. Onder meer de gehekelde 'varkensruggen', een afscheiding tussen autoweg en fietspaden, moeten verdwijnen. Ook moeten de fietspaden vrij komen te liggen, met een ruimte van tweeëneenhalve meter tussen de autoweg en de fietspaden.

 1. Deze nieuwe school in Epe gaat het helemaal anders doen: kinderen mogen hun neus volgen en in eigen tempo groeien
  PREMIUM

  Deze nieuwe school in Epe gaat het helemaal anders doen: kinderen mogen hun neus volgen en in eigen tempo groeien

  Ze delen allen dezelfde ervaring: kinderen die vastlopen in het reguliere onderwijs. Alternatieven konden ze niet vinden en dus komen Eveline Melcherts, Marika Selis (buurvrouwen uit Epe) en Haley Berghuis uit Terwolde daar zelf mee. Volgende maand start in het buitengebied van Epe een nieuwe school. Het motto: leren van en door het leven, waarbij ieder kind zijn eigen tempo volgt.
 2. Miranda uit Epe verloor haar broertje in Afghanistan: ‘Ronald heeft zijn leven gegeven voor de mensen daar, maar ze zijn terug bij af. Dat is wrang’
  PREMIUM

  Miranda uit Epe verloor haar broertje in Afghanis­tan: ‘Ronald heeft zijn leven gegeven voor de mensen daar, maar ze zijn terug bij af. Dat is wrang’

  De internationale troepenmacht heeft de hielen amper gelicht in Afghanistan of de taliban nemen weer in rap tempo bezit van het land. 24 Nederlandse militairen lieten er sinds 2001 het leven. Met hart en ziel bouwden ze aan een toekomst die nu volledig in duigen valt. Ronald Groen uit Epe was één van die militairen. ‘Ronald heeft zijn leven gegeven voor de mensen daar, maar ze zijn terug bij af. Dat is heel wrang’.

Veluwe