Sinds vorige week staat er plots een hek om het bos aan de Elspeterweg in Vaassen. Bij omwonenden zoals Bert van Dijken leidt dit tot boosheid.
Volledig scherm
PREMIUM
Sinds vorige week staat er plots een hek om het bos aan de Elspeterweg in Vaassen. Bij omwonenden zoals Bert van Dijken leidt dit tot boosheid. © Maarten Sprangh

Hek om natuur in Vaassen te beschermen wekt woede bij omwonenden: ‘Deze man kent de geschiedenis niet’

Het is gedaan met het wandelplezier in het bos aan de Elspeterweg in Vaassen. Enkele dagen terug is rondom het terrein van ruim 10 hectare aan drie kanten een donkergroen metalen hek van 1 meter hoog geplaatst. Grondeigenaar Mischa van der Vliet doet dit uit idealisme, maar haalt zich daarmee ook de woede van Vaassenaren op de hals.

7 reacties

 • van den Berg

  6 maanden geleden
  Jammer dat hier ook weer geldt dat je met veel poen (bijna) alles kunt doen . Deze man doet dit uit “idealisme” .....daar is vast wel een ander woord voor te bedenken.
 • Wim Drieman

  6 maanden geleden
  Dit moet toegangelijk blijven. Ook moeten honden lief hebbers zich aan de regels houden. Het hek vloekt met dit mooie natuurgebied.
 • Mathot

  6 maanden geleden
  Prima zo, hek mag wat mij betreft blijven. Wandelaars met honden laten ze te vaak maar lopen. Als ik wat van zeg is het steevast mijn hond luistert goed.
 • T. Vogelzang

  6 maanden geleden
  Geen honden in dit perceel, eigenaars houden zich niet ad regels van honden ad lijn. Een hek is zeker een slechte zaak. Natuur moet vrij toegankelijk zijn voor de dieren en mensen moeten de regels respecteren.
 • Desiree van Liempt

  6 maanden geleden
  Ook al is het je eigendom, de natuur is voor iedereen. Die kan je door aankoop zomaar toe-eigenen. Er zal in ieder geval een hoor en wederhoor moeten komen om duidelijkheid te krijgen. Mooie taak voor de ombudsman!

Veluwe