Artist impression van de nieuwbouw van de Hema in Epe, met boven de winkel woningen.
Volledig scherm
PREMIUM
Artist impression van de nieuwbouw van de Hema in Epe, met boven de winkel woningen. © Saanen Architecten

Hema spil in bouwplan Epe, meer woonruimte in dorpshart

Raakt Epe zijn Hema kwijt of wordt die in een fonkelnieuw onderkomen juist nog meer een publiekstrekker? Voor het college van burgemeester en wethouders is het antwoord op die vraag simpel. Het huidige sterk verouderde Hema-pand mag plaatsmaken voor nieuwbouw, met daarbovenop woningen. Maar binnen de bestaande regels past dit eigenlijk niet.

6 reacties

 • Henk Liefers

  2 maanden geleden
  @wilma,de VVD had bij de gemeenteraads verkiezingen in hun programma staan geen huizen bouwen in het lagere segment, en D66 en het CDA en CU/SGP zijn hiermee akkoord gegaan, de woningzoekers met een laag inkomen staan dus weer buitenspel, en worden aan hun lot overgelaten. Het vorige college kreeg soms terecht veel kritiek, maar die lieten hun oren niet hangen naar een eenbminderheid minderheid in Epe die maatschappelijk en financieel geslaagd zijn, kortom de VVD achterban.
 • Joop Steenbruggen

  2 maanden geleden
  Staan er nog niet genoeg lelijke panden in het dorp?
 • Lisa Hof

  2 maanden geleden
  Weer een pand wat modern is qua uitstraling,niet past bij oud Epe. Weer dure koopwoningen, mensen die een klein inkomen hebben en geen vervoer komen niet in aanmerking. Weer zo hoog ook qua bouw Doe is gek ,zet er 2 kamer appartementen op. Voor 2 ton ,2 kamers en keuken. Kan iedereen reageren. ook de 1 persoons huishoudens ,jong en oud.
 • B.J. Mastenbroek

  2 maanden geleden
  Als de gemeente en de wooncorporaties van mening zijn dat de komende jaren 185 tot 270 woningen nodig zijn, dan bouwen ze die woningen toch? Daar waren de corporaties altijd voor bedoeld.
 • S.M. Brander

  2 maanden geleden
  Waarom niet in een stijl die past in het centrum? Wat een lelijk gebouw.