Herder Lammert Niesing (rechts) op de Renderklippen met Gerard en Heidi Hardeman uit Vaassen, die hun hond Kiddo keurig aangelijnd houden.
Volledig scherm
Herder Lammert Niesing (rechts) op de Renderklippen met Gerard en Heidi Hardeman uit Vaassen, die hun hond Kiddo keurig aangelijnd houden. © Archieffoto Henri van Der Beek

Herder Veluwse kudde lamgeslagen na weer een aanval op schapen: ‘Ze zagen er verschrikkelijk uit’

Weer is de schaapskudde van Lammert Niesing op de Renderklippen tussen Epe en Heerde aangevallen door een loslopende hond. De herder is ‘zo murw geslagen, dat hij er geen woord over kwijt wil’. Drie schapen werden afgelopen weekend gegrepen door een Duitse herder. Ze overleefden de aanval, maar ‘zagen er verschrikkelijk uit’. 

  1. Hoe onze bossen in korte tijd veranderen: ‘Als je kleinzoon zelf opa is, wandelt hij over een heel andere Veluwe’
    PREMIUM
    Video

    Hoe onze bossen in korte tijd veranderen: ‘Als je kleinzoon zelf opa is, wandelt hij over een heel andere Veluwe’

    Hij ziet het in zijn eigen achtertuin gebeuren. De vijgenboom die je zelfs in de winter niet meer naar binnen hoeft te halen. De Corsicaanse den in het bos vlakbij. Die had het in de jaren ’80 zwaar, maar doet het met de huidige ‘Italiaanse’ zomers in ons land uitstekend. Hoogleraar Europese bossen Gert-Jan Nabuurs durft de voorspelling wel aan: onze bossen gaan flink veranderen.

Veluwe