Bloemen van burgemeester Tom Horn (links) voor wethouder Michiel Wiersinga na zijn benoeming in april.
Volledig scherm
PREMIUM
Bloemen van burgemeester Tom Horn (links) voor wethouder Michiel Wiersinga na zijn benoeming in april. © Gemeente Epe

Het blijft rommelen in Epe: kersvers wethouder neemt na drie maanden al ontslag

UPDATEDrie maanden na zijn start als wethouder van Epe neemt Michiel Wiersinga alweer ontslag. Daarvoor noemt hij twee redenen: gezondheidsklachten en de affaire rondom de vermeende dubbelrol van collega-wethouder Jan Aalbers. ‘In een dergelijke politieke context kan en wil ik niet als wethouder functioneren.’

6 reacties

 • Gerrit en Aad

  2 maanden geleden
  Schande, niet acceptabel, neem hier geen genoegen mee, wat een profiteur. Vaassen ontkoppelen van Epe, stuur ze maar naar Apeldoorn Noord. Weg met die Nieuwe Lijn!
 • Jan Willem Kleinnagelbrink

  2 maanden geleden
  Lekker handig, flikten ze in de Tweede Kamer ook een paar keer Een dame, nou ja 'dame', zelfs na 1 DAG! Toch mooi onder de pannen Of gaat hij van dat geld dan de schuldeisers van zijn failliet bedrijf ook betalen? zal wel niet he? En Femke Halsema uit Amsterdam, die wilde ook stoppen toen, maar bleef nog even een paar maanden rondhangen om haar pensioen voor straks op te hogen!
 • Erik te Lochem

  2 maanden geleden
  @Piet de Bruin: u bakt ze iets te bruin. Zijn uitkering duurt maximaal 2 jaar, het eerste jaar 80%, daarna 70%.
 • jack ribbink

  2 maanden geleden
  Als ik het goed heb dan kan nieuwe lijn in deze ambtsperiode nog 2 maal voor elk 3 maanden een wethouder leveren. Dan hebben ze toch weer mooi een aantal leden aan een goed inkomen geholpen
 • Piet de Bruin

  2 maanden geleden
  Wellicht een goed moment om te vertrekken als nieuwe wethouder. Na iets meer dan 3 maanden heeft een wethouder recht op 4 jaar lang wachtgeld. 80 % van de vergoeding voor het wethouderschap. Dan heb je de tijd van je leven om aan je “gezondheid” te werken. Ik wens Wieringa beterschap.
 1. Grimmige afrekening in Epe: politiek zet na halve eeuw streep door Nieuwe Lijn
  PREMIUM
  1

  Grimmige afrekening in Epe: politiek zet na halve eeuw streep door Nieuwe Lijn

  De crisis rond het wethouderschap in Epe, is als een bom uiteengespat in het gezicht van Nieuwe Lijn, de grootste partij in de gemeenteraad. Alle partijen keren zich collectief af van de partij, die eerder deze week uit de coalitie stapte na daar een halve eeuw deel van te hebben uitgemaakt. Ze houden Nieuwe Lijn verantwoordelijk voor de kloof tussen gemeente en samenleving, waardoor Epe van de burgers een 1 als rapportcijfer krijgt.

Veluwe