Hil Bergh-Schuurmans in haar jonge jaren, met prille liefde Ko (rechts), en op oudere leeftijd.
Volledig scherm
PREMIUM
Hil Bergh-Schuurmans in haar jonge jaren, met prille liefde Ko (rechts), en op oudere leeftijd. © Fam. Bergh

Hil (101) blééf jong: ‘Toen ze 90 werd, kocht ze nog een Easy Rider met vering’

Van wieg tot grafHet leven van Hil Bergh-Schuurmans (101) uit Epe leest als een lesje Nederlandse geschiedenis. In 1940 is ze getuige van het bombardement op Rotterdam. Hongerwinter en wederopbouw maakt ze aan de lijve mee. Planta, Phil Bloom, ‘Ja zuster, nee zuster’ en ‘Dodewaard moet dicht’. Hil tikt het aan. Fietst erlangs.

1 reactie

 • Chinta M.L. Koster

  2 maanden geleden
  Met veel plezier gelezen, leuke en dappere vrouw.Geen onnodig gezeur of gejeremieer. Fantastisch voorbeeld waar je blij van wordt en andere wat jongere tijdgenoten die niet meer zo krachtig zijn blijdschap geeft voor de laatste ronde..
 1. Dermatoloog over huidkanker: ‘Huidkleurig bultje dat snel groeit? Dan meteen naar de dokter’
  PREMIUM
  Met video's

  Dermato­loog over huidkanker: ‘Huidkleu­rig bultje dat snel groeit? Dan meteen naar de dokter’

  Lekker buiten zijn in het zonnetje, dat doen we maar al te graag in deze tijd van het jaar. Maar blootstelling aan te veel uv-straling in zonlicht kan leiden tot huidkanker, de meest voorkomende kankersoort in Nederland. Een op de vijf Nederlanders krijgt ermee te maken, weet Patrick Kemperman, dermatoloog bij Amsterdam UMC en het Dijklander ziekenhuis in Purmerend. Hij vertelt over de drie vormen van huidkanker en wat je kan doen om ze te voorkomen.