Zwier van der Weerd, Max Messie, Sam van Buuren en Jan Lowin IJzerman (vlnr) bij de Mercedes. Van de schilderijen worden kaarten gemaakt om ook te verkopen.
Volledig scherm
PREMIUM
Zwier van der Weerd, Max Messie, Sam van Buuren en Jan Lowin IJzerman (vlnr) bij de Mercedes. Van de schilderijen worden kaarten gemaakt om ook te verkopen. © Hans van de Vlekkert

Hoe een Mercedes uit Epe voor voortgezet onderwijs in Afrika zorgt

Een groepje van zes inwoners uit Epe en Oene gaat half februari naar West-Afrika, om daar te helpen bij de bouw van een school voor voortgezet onderwijs. De mannen willen ook geld meenemen. Daarom gaat er zaterdag een Mercedes onder de hamer: ,,Een gekke actie.’’

 1. ‘Ombudsman’ in de bres voor Jan Willem, die huis kwijt is door hekken om risicocamping in Vaassen
  PREMIUM
  met VIDEO

  ‘Ombudsman’ in de bres voor Jan Willem, die huis kwijt is door hekken om risicocam­ping in Vaassen

  ,,Nu sta ik weer op straat.’’ Jan Willem van Duuren zei het met tranen in de ogen, toen handhavers van de gemeente Epe hekken plaatsten om camping ’t Hertenhof in Vaassen. En ook campinghouder Cees van Dam mag z’n huis niet meer in, voegde hij eraan toe; waar moeten ze nu naartoe? De ‘regionale ombudsman’ Jan Kaiser springt op de bres. Hij stapt naar de rechter wegens ‘een onrechtmatige daad’.
 1. Automobilist die politieauto ramde op A50 bij Beemte Broekland verdacht van poging tot doodslag
  PREMIUM

  Automobi­list die politieau­to ramde op A50 bij Beemte Broekland verdacht van poging tot doodslag

  Een automobilist uit Abcoude die begin februari verantwoordelijk was voor een wilde achtervolging op de A50 van Vaassen naar Apeldoorn, wordt verdacht van poging tot doodslag. De inmiddels 22-jarige D.J.B ramde namelijk met hoge snelheid een politiewagen waarin op dat moment twee agenten zaten. Na een tumultueuze aanhouding bij Beemte Broekland, waarbij hij ook nog agenten in het gezicht spuugde en bedreigde, zit de Abcoudenaar in voorlopige hechtenis.

Veluwe