Volledig scherm

Hoogleraar: 'Incestzaak Epe moet worden herzien'

EPE/HILVERSUM - Rechters moeten opnieuw kijken naar de zogenoemde Eper incestzaak, die draaide om babymoord, abortussen en extreme seksuele mishandeling van de zussen Yolanda en Eveline van B. uit Epe.

 1. Bij het baanwachtershuisje in Epe, uit 1886, rinkelen nog steeds de bellen. Maar dan via een app
  PREMIUM
  Video

  Bij het baanwach­ters­huis­je in Epe, uit 1886, rinkelen nog steeds de bellen. Maar dan via een app

  Op stations stoppen de treinen en beginnen de verhalen. Bij die vrouw hangend om de nek van haar geliefde. Bij die twee jongens en die nonchalante boks. Maar wat als het station geen station meer is? Wat als er iemand woont, er een sportschool zit, een café huist? Wat is dan het verhaal? Ronald Kamps reist in deze zomerrubriek langs onze vergeten stationnetjes om dát te achterhalen. Vandaag: Epe.
 2. Miranda uit Epe verloor haar broertje in Afghanistan: ‘Ronald heeft zijn leven gegeven voor de mensen daar, maar ze zijn terug bij af. Dat is wrang’
  PREMIUM

  Miranda uit Epe verloor haar broertje in Afghanis­tan: ‘Ronald heeft zijn leven gegeven voor de mensen daar, maar ze zijn terug bij af. Dat is wrang’

  De internationale troepenmacht heeft de hielen amper gelicht in Afghanistan of de taliban nemen weer in rap tempo bezit van het land. 24 Nederlandse militairen lieten er sinds 2001 het leven. Met hart en ziel bouwden ze aan een toekomst die nu volledig in duigen valt. Ronald Groen uit Epe was één van die militairen. ‘Ronald heeft zijn leven gegeven voor de mensen daar, maar ze zijn terug bij af. Dat is heel wrang’.
 3. Bestuurscrisis in Epe verscherpt: coalitiepartij dreigt met uitstappen
  PREMIUM
  1

  Bestuurs­cri­sis in Epe verscherpt: coalitie­par­tij dreigt met uitstappen

  Gemeentebelangen stapt uit de coalitie in Epe indien de grootste fracties niet snel orde op zaken stellen. Dat zegt fractievoorzitter Jan van Limburg. Hij noemt het onaanvaardbaar dat er nog steeds geen duidelijkheid is over de problemen in het college van burgemeester en wethouders. Na het opstappen van wethouder Robert Scholten en ook diens opvolger Michiel Wiersinga, is de ontstane vacature nog steeds niet ingevuld.

Veluwe