Getty Images/iStockphoto
Volledig scherm
PREMIUM
© Getty Images/iStockphoto

Horror in Eper bos: wandelaar aangevallen door wild zwijn

De schrik van zijn leven en een hevig bloedende, diepe wond in zijn been. Dat kreeg een wandelaar uit Epe zaterdagavond toen hij werd aangevallen door een wild zwijn op Landgoed Tongeren. Volgens boswachter Arjan Gerrits zijn de bossen desondanks veilig en is de aanval een ‘uniek incident’. 

10 reacties

 • Harry Voss

  4 dagen geleden
  Ik fiets en wandel al mijn hele leven (69 jaar) door het bos. Nog nooit iets van een aanval meegemaakt! Het vermeende probleem is het volgende: Het blijft maar druk in het bos, de dieren (in dit geval de wildezwijnen) hebben geen rust en ruimte meer! Mountainbikers, fietsers, wandelaars en ook nog fotograferende natuur vrienden. Die het zich ook nog permitteren om het pad te verlaten. Dus ik verbaas me hier niet over! Kort gezegd “Er blijft geen ruimte meer over voor de dieren”
 • Sander van Schoonhoven

  4 dagen geleden
  En dan maken we ons druk om een handjevol wolven terwijl deze gezellige bosvarkentjes in een veel te groot overtal de bossen bevolken.
 • Sanne Je Weet Wel

  4 dagen geleden
  Spot al ruim 4 jaar nog nooit wat gebeurt ook bij de frislingen sta ik vaak , hij had op het pad moeten blijven ik zie op dit moment de drukte in het bos absurd mensen die van het pad af gaan tja dan krijg je dit eigen schuld
 • Henk Meeuwisse

  4 dagen geleden
  Wij waren bij Gorsel en keken vanaf het pad naar voorbij trekkende zwijnen met frislingen. Plots keerde het mannetje zich om en hoewel de afstand best groot was, stormde hij op ons af. In onze ogen waren we niet bedreigend, in zijn ogen blijkbaar wel. We trokken ons snel terug over het pad en na enige tijd stopte “de aanval”. Wat er gebeurd zou zijn als we waren blijven staan, zullen we nooit weten. De keiler kwam erg dreigend over. Dus hoezo niet agressief….?
 • M. Kraak

  4 dagen geleden
  Dat zwijnen onvoorspelbaar zijn is nonsens. Alleen wanneer je het leefgebied van deze dieren niet respecteert of wanneer ze jongen hebben en je te dicht bij hun kroost komt kunnen ze agressief gedrag vertonen en dat is alleen maar logisch. Vrijwel zonder uitzondering is verkeerd gedrag van de mens de aanleiding. Een zwijn valt niet “zomaar” aan.
 1. Met man en macht vissen redden uit de Zandenplas
  Play

  Met man en macht vissen redden uit de Zandenplas

 2. Video van de Dag | Spectaculaire luchtbeelden: man vlucht twee (!) keer in gestolen politieauto
  Play

  Video van de Dag | Spectacu­lai­re luchtbeel­den: man vlucht twee (!) keer in gestolen politieau­to

  7 mei

Veluwe