Het nieuwe hospice Casa Vera aan de Quickbornlaan in Epe is zo goed als klaar. Afgelopen week is het hospice in gebruik genomen en is een gast verhuisd van Oene naar Epe. De tuin moet nog klaargemaakt worden.
Volledig scherm
Het nieuwe hospice Casa Vera aan de Quickbornlaan in Epe is zo goed als klaar. Afgelopen week is het hospice in gebruik genomen en is een gast verhuisd van Oene naar Epe. De tuin moet nog klaargemaakt worden. © Vrijwillige Hulpdienst de Kruimelschaar

Hospice Casa Vera eindelijk op nieuwe plek in Epe

Hospice Casa Vera is deze week verhuisd van Oene naar Epe. Eindelijk, want de overgang naar de villa aan de Quickbornlaan is een half jaar later dan gehoopt. Op dit moment verblijft één gast in het hospice.

Een paar weken geleden waren er nog twijfels bij het bestuur van vrijwillige hulpdienst De Kruimelschaar. Kan de voor half april geplande verhuizing doorgaan? Nieuwe maatregelen van de regering om verspreiding van het coronavirus te voorkomen, lagen op de loer. Uiteindelijk is besloten om met de veiligheidsmaatregelen in het achterhoofd de gast en het interieur te verplaatsen van naar Epe. 

Drie maanden

Het pand is in de afgelopen periode uitgebreid met een aanbouw. Hierin zijn verblijfkamers voor drie gasten. In een hospice kunnen mensen verblijven met een levensverwachting korter dan drie maanden. In de villa zijn ruimtes voor vrijwilligers en familie, als die een nachtje wil blijven slapen.

Een officiële opening van Casa Vera is niet mogelijk door de coronamaatregelen. Later dit jaar volgen mogelijk activiteiten om in gepaste vorm de verhuizing te vieren.

Veluwe