Volledig scherm
© Thinkstock

Iedereen in Epe moet aan het werk

EPE - Als het aan de gemeente Epe ligt, dan gaan er in de toekomst zoveel mogelijk mensen meedoen aan de arbeidsmarkt.

Er wordt dan niet meer gedacht in beperkingen, maar juist gekeken naar hoe zoveel mogelijk mensen duurzaam mee kunnen doen. Dat valt te lezen in het lokale convenant 'Samen werken in Epe', dat recent is goedgekeurd door het college.
Het convenant is een samenwerking tussen onder meer ondernemers, onderwijs en de overheid. Daarin moeten de partijen elkaar versterken in een zoveel mogelijk zogenaamde inclusieve arbeidsmarkt.

Vrijwilligerswerk
Afhankelijk van de persoon en de omstandigheden wordt er gekeken naar de mogelijkheden. Dat begint bij gewoon werk. Als dat niet mogelijk is, dan wordt er gekeken naar bijvoorbeeld vrijwilligerswerk. De bedrijven hebben bijvoorbeeld in de samenwerking afgesproken de mogelijkheden binnen de eigen organisatie te onderzoeken.

Afstand tot arbeidsmarkt
Het lokale convenant, dat na goedkeuring van het college naar de verschillende partijen kan voor ondertekening, komt zeker niet uit de lucht vallen. In het collegeprogramma hebben burgemeester en wethouders bijvoorbeeld de wens al uitgesproken om afspraken te maken over de inzet van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Het doel komt ook terug in eerdere opgestelde documenten als de Economische visie.

Veluwe