In zand geschreven kenteken leidt politie naar verdachte brandstichter (57) heide Epe

videoEen in het zand gekalkt kenteken van een scooter heeft de politie maandagavond naar een vermoedelijke brandstichter geleid. 

Een 57-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats bereed de scooter en stak waarschijnlijk maandagmiddag de branden op de heide bij Epe aan. De meldkamer kreeg  tegen half 5 de melding dat er brand was op de heide bij het Van Manenspad in Epe. Twee getuigen stelden dat dit mogelijk was aangestoken door een man op een scooter. Ze zagen meerdere brandhaarden en troffen ook een man op een scooter aan die er vandoor ging. Ze wilden hem nog tegenhouden, maar dat lukte niet. 

Kentekenplaat

Wat wel lukte: een belangrijk deel van de kentekenplaat achterhalen. Ze kalkten de cijfers en letters in het zand; de politie ging daar meteen mee aan de slag en konden kort daarna al de 57-jarige man aanhouden.  De verdachte zat dinsdagmiddag nog vast en werd verhoord.De brandweer heeft maandag twaalf voertuigen ingezet om de heidebrand te blussen, om meer schade aan het natuur te voorkomen. De politie onderzoekt de zaak verder. 

De heidebrand in Epe is vermoedelijk aangestoken. Een verdachte is inmiddels opgepakt.
Volledig scherm
De heidebrand in Epe is vermoedelijk aangestoken. Een verdachte is inmiddels opgepakt. © Stefan Verkerk

Veluwe