De intocht trekt altijd veel bekijks.
Volledig scherm
De intocht trekt altijd veel bekijks. © archief Rob Voss

Intocht Paardenvierdaagse Epe afgelast vanwege verwacht noodweer

UpdateDe traditionele afsluiting van de Eper Paarden4Daagse gaat niet door. De intocht door het centrum van het dorp op vrijdagavond is afgelast vanwege de verwachte weersomstandigheden. Dat laat de organisatie weten.

Meer dan 500 deelnemers zijn sinds dinsdag al bezig om te paard iedere dag een tocht te maken door de bosrijke omgeving van Epe. Ook vandaag overdag is er nog gewoon een route richting de buurtschappen Schaveren en Wissel en het landgoed Tongeren en Majuba.

Balen

Traditioneel zou het evenement worden afgesloten met een grootste intocht door Epe, waarbij door deelnemers vaak alles uit de kast wordt getrokken. Al snel meer dan tienduizend bezoekers staan dan langs de straten. ,,Het is echt balen. Deelnemers komen vaak met allerlei verkleedkleding tevoorschijn. En wij hebben er veel werk in zitten op het gebied van veiligheid. Maar voor de paarden, deelnemers, vrijwilligers én toeschouwers is dit niet veilig. De intocht kan helaas niet doorgaan. Op het weer hebben we geen vat’’, meldt Jetske Mulder namens de organisatie.

De dagtocht op de vrijdag gaat wel gewoon door voor de deelnemers, maar de uiterste starttijd is 16.00 uur. De organisatie meldt dat de intocht in Epe ook niet zal worden verplaatst naar een ander moment en dat het programma na 20.00 uur niet doorgaat. Deelnemers kunnen wel tot 19.00 uur bij de start-/finishwagen terecht om het startnummer in te leveren en de trofee in ontvangst te nemen. ‘Wij hopen op ieders begrip voor dit moeilijke besluit', eindigt de organisatie het bericht op de eigen Facebookpagina.

Veluwe