Omwonenden van de Schotweg en Bremweg in Epe verzamelen zich op het speelveld waar de gemeente Epe woningen voor vluchtelingen wil plaatsen. In het midden heeft Camiel Driessen het woord.
Volledig scherm
PREMIUM
Omwonenden van de Schotweg en Bremweg in Epe verzamelen zich op het speelveld waar de gemeente Epe woningen voor vluchtelingen wil plaatsen. In het midden heeft Camiel Driessen het woord. © Henri van der Beek

Inwoners Epe op achterste benen over noodhuisvesting vluchtelingen: ‘Deze locatie deugt niet’

Inwoners van Epe staan op hun achterste benen over de aankondiging dat de gemeente verspreid over de dorpen noodhuisvesting realiseert voor circa 250 Oekraïense vluchtelingen en asielzoekers. Ze vinden het schandalig dat er zonder enig overleg wordt aangekondigd dat ‘in hun achtertuin’ noodwoningen komen of gemeentelijk vastgoed wordt aangepast. Ook de gemeenteraad heeft kritiek.

15 reacties

 • Ada Schouten

  1 maand geleden
  Gaat Epe nu pas 250 vluchtelingen opvangen? In Nunspeet zijn ze al lang. En jawel, dat is ook Veluwe, @Andre Eggerding!
 • Frits Abeer

  1 maand geleden
  Tjonge Tjonge Tjonge, wat doen we moeilijk? Ik zie hieronder vele namen waar de COA zo contact mee op kan nemen omdat die mensen ze gewoon bij hun in huis willen hebben. Ik zeg, succes!
 • Mary Van Dijk

  1 maand geleden
  JM Schinkel, ik heb vluchtelingen in mijn familie en die zijn ons dierbaar. Ook de vluchtelingen die nu komen zijn welkom. Binnen een straal van 300-400 meter zijn er 3 gebieden aangewezen. In de rest van Epe niks. Zou toch mooi zijn als we dit met elkaar opvangen op verschillende plekken. De dichtstbijzijnde plek zie ik vanuit huis en is prima voor ons.
 • JM SCHINKEL

  1 maand geleden
  Mary, 400 meter is een aardige afstand .Er zijn mensen die nog geen 10 meter hebben . In Epe zijn vast wel meer speelplekken . Of hadden die ook al geprotesteerd? Ik krijg weer een gedachte die ik onlangs had : iemand kwam voor een bijdrage voor vluchtelingenwerk . Ik zag haar een week later op een foto bij een protest tegen een opvanglocatie . “Vluchtelingen zijn welkom maar niet dichtbij . Niet in mijn heile wereld”.
 • Mary Van Dijk

  1 maand geleden
  Jullie lezen niet goed. Ze zijn juist van harte welkom, alleen 1 plek liever niet. Binnen 400 meter vanaf ons huis zijn er 3 plekken aangewezen voor 120 plaatsen totaal. Op het veldje waar we het over hebben is de speelweide van velen en waarom niet een andere plek voor 20 plaatsen. Die andere 100 plekken vinden we prima.

Veluwe