Een trotse Mike Uenk poseert voor zijn auto
Volledig scherm
Een trotse Mike Uenk poseert voor zijn auto © Henk Boeve

Jonge Emsternaar is Nederlands kampioen autocross

De 18-jarige Emsternaar Mike Uenk is tijdens de laatste wedstrijd van dit autocross seizoen Nederlands Kampioen geworden in de categorie jeugd. Dat gebeurde tijdens een wedstrijd in Rosmalen.

 1. Epe zet omstreden zorgcomplex in villabuurt door, ondanks kritiek op ‘truc’
  PREMIUM
  3

  Epe zet omstreden zorgcom­plex in villabuurt door, ondanks kritiek op ‘truc’

  De omstreden ‘hoofdingang’ die een cruciale rol speelt bij de bouw van een grote zorginstelling in een Eper villabuurt, zal niet door de bewoners worden gebruikt. Ondanks die voorspelling van zorgwethouder Lia de Waard geeft de gemeente echter haar zegen aan het plan. Omwonenden voelen zich door haar woorden gesterkt dat de ‘truc’ om het complex aan de Burgemeester van der Feltzlaan extra hoog te maken voor de rechter geen stand houdt.
 2. Spanning loopt op voor Molukse herdenking in Vaassen, burgemeester gewaarschuwd
  PREMIUM
  9

  Spanning loopt op voor Molukse herdenking in Vaassen, burgemees­ter gewaar­schuwd

  De Molukse organisatie Maluku4Maluku vraagt zich af of het verstandig is dat de Eper burgemeester Tom Horn zaterdag meedoet aan een wandeling om de gewelddadige ontruiming van het barakkenkamp in Vaassen te herdenken. Frontman Leo Reawaruw spreekt van ‘oplopende spanningen’. Hij noemt de gemeente Epe hoofdverantwoordelijk voor de ‘bijna terroristische actie op Nederlandse veteranen en hun thuisfront’, gisteren precies 45 jaar geleden.

Veluwe