Volledig scherm
Julian en zijn maatje woonden boven het restaurant, dat compleet werd verwoest door brand. © Pim Velthuizen

Julian (28) en zijn maatje raakten door brand in Oene alles kwijt en zoeken woonruimte

videoDe verwoestende brand bij De Rietstulp in Oene is niet alleen doffe ellende voor de eigenaren. Twee vrienden die boven het restaurant resideerden, raakten letterlijk alles kwijt. Ze zijn naarstig op zoek naar vervangende woonruimte. 

,,Mijn maatje en ik woonden er al bijna twee jaar”, zegt de 28-jarige Julian van de Beek. ,,We lagen boven te slapen. Rond kwart voor drie schrokken we wakker. Toen we in de gaten kregen dat er van onderaf vuur kwam, zijn we meteen op de vlucht geslagen. De buren hadden de brandweer al gebeld. Heel heftig allemaal. Ik ben ook alles kwijt. Alleen de kleding die ik aanhad, heb ik nog.” 

Volledig scherm
Uit het rieten dak van het restaurant kwamen metershoge vlammen. © Stefan Verkerk

Hotel

Onderdak hebben hij en zijn vriend door de verwoestende brand evenmin. ,,De gemeente heeft geregeld dat we de komende twee nachten in het Fletcher Hotel in Epe kunnen slapen. Maar voor daarna zullen we op zoek naar iets anders moeten. Ik ga morgen (maandag, red.) bij Triada langs om te kijken of we wat kunnen huren.” 

Omdat Van de Beek niet op één paard wil bedden, vraagt hij ook of mensen die woonruimte hebben zich te melden. Ze kunnen via e-mail contact met hem opnemen: julian_vandebeekv2@hotmail.com.

Volledig scherm
Van hun woning is niets meer over. © Arnoud Heins
  1. Van Epe richting Boerengat en Schapenbout; geen probleem vindt Werners Rare Music Shop
    PREMIUM

    Van Epe richting Boerengat en Schapen­bout; geen probleem vindt Werners Rare Music Shop

    Wie net als voorheen even een gebroken snaar wil vervangen bij Werners Rare Music Shop, moet daar voortaan een aardig ritje voor maken. Nu de deuren van de winkel in Epe na vijfenhalf jaar noodgedwongen zijn gesloten, hebben eigenaar Werner van Ettinger en zijn partner Majorie Kemps een nieuw onderkomen gevonden. Op welgeteld twee uur en 41 minuten rijden van het oude postkantoor van Epe.

Veluwe