Autobrand in parkeergarage onder het Marktplein in Epe. Van D. heeft bekend dat dit de laatste brand is die hij heeft aangestoken.
Volledig scherm
PREMIUM
Autobrand in parkeergarage onder het Marktplein in Epe. Van D. heeft bekend dat dit de laatste brand is die hij heeft aangestoken. © Luciano De Graaf

Justitie eist drie jaar cel tegen pyromaan van Epe, maar heeft hij al die branden wel gesticht?

Vanwege het in brand steken van elf auto’s in zijn woonplaats moet Hendrik van D. (66) uit Epe drie jaar de cel in, waarvan twee jaar als hij opnieuw in de fout gaat. Die straf eist het Openbaar Ministerie tegen de man die een zomer lang voor veel onrust zorgde in het Veluwse dorp. Ook moet hij begeleid gaan wonen en zich laten behandelen.

  1. 
Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsychiater geeft tips
    PREMIUM

    Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsy­chi­a­ter geeft tips

    Niemand start een gezin met het idee dat het zal uitdraaien op een scheiding. Ook Charlotte (31) had het niet makkelijk om het voltijdse moederschap los te laten. ,,Andere alleenstaande moeders zeiden dat het wel zou wennen, en ze hadden gelijk: ik heb mijn draai gevonden. Mao en Niloh zijn gelukkig, en met de kat erbij vormen wij een team van vier.” Ze legt uit hoe de regeling met haar partner verloopt, en ook kinderpsychiater Peter Adriaenssens geeft advies rond co-ouderschap.

Veluwe