Volledig scherm
De familie Oortwijn in actie tijdens het vijftigste KCVO Sportfestijn in Vaassen. © Kevin Hagens

KCVO vertrouwt met 51ste Sportfestijn in Vaassen op ‘succesrecept’

Voetbalvereniging KCVO in Vaassen is gisteravond begonnen aan de 51ste editie van het Sportfestijn. En dat met de jubileumeditie van vorig jaar nog vers in het geheugen. Aanleiding om de bakens te verzetten met het oog op de toekomst?

,,Het is een succesrecept en daar veranderen we niet al te veel aan", zegt mede-organisator Henry Casteel. Drie dagen lang zijn er voetbaltoernooien voor junioren, senioren en vrouwen. Blikvanger blijft de zaterdag, waarop het familietoernooi - met feestavond - wordt gehouden. Vorig jaar slechtte de familie Oortwijn als eerste de kaap van vijftig deelnames. Dit jaar is de eer aan de familie Karrenbelt.

Weerzien

,,Het familietoernooi is een begrip, iedereen associeert het met KCVO", is Albert Witjes stellig. De ‘collega’ van Casteel is goed voor dertig deelnames. ,,Voor de leden van onze vereniging is het een weerzien na de vakantie. Neven en nichten, ooms en tantes treffen elkaar weer, nadat ze het hele land door zijn gezworven. Het is een hele happening, want sommigen hebben elkaar een jaar niet gezien. Als de teams vanaf 09.00 uur binnenkomen is het elkaar omhelzen, kussen en vragen hoe het is.”

Aan het toernooi van zaterdag doen vijftien families mee. Dat is in lijn met het gemiddelde door de jaren heen, weet Witjes. ,,De omzet van de kantine die dag levert een leuk zakcentje op voor de club, dat we storten aan het bestuur.”

Finale

Het KCVO Sportfestijn eindigt zondagmiddag. Dan staat om 13.30 uur de finale van het voetbaltoernooi voor seniorenteams op het programma. Naast KCVO doen ook SV Vaassen, WWNA en Activia mee.

Veluwe