Een deel van het team van `Kerst met een Missie`. Vlnr: Jan Lowin IJzerman, Zwier vd Weerd, Marjolein Tuinman en Jan Pieter Tuinman.
Volledig scherm
PREMIUM
Een deel van het team van `Kerst met een Missie`. Vlnr: Jan Lowin IJzerman, Zwier vd Weerd, Marjolein Tuinman en Jan Pieter Tuinman. © Hans van de Vlekkert

Kerst met een missie zoekt Veluwse kerstkoks voor een extra maaltijd

Al meer dan tien jaar zet een groep vrijwilligers, samen met Stichting Present Epe- Heerde, zich in om alleenstaanden een fijne Kerstmis te bezorgen. Vanwege het coronavirus kan dat dit jaar niet op de gebruikelijke manier. Het team zoekt nu voor een alternatief tientallen Veluwse kerstkoks.

 1. Danny en Iris sleeën met hun husky’s door het besneeuwde landschap van de Veluwe: ‘Het is nu net Lapland’
  PREMIUM
  video

  Danny en Iris sleeën met hun husky’s door het besneeuwde landschap van de Veluwe: ‘Het is nu net Lapland’

  Danny en Iris ruilden de Randstad in voor de Veluwe, om met husky’s aan een nieuw leven te beginnen. De activiteiten die ze bieden waren al gewild. Nu er een dik pak sneeuw ligt, staat de telefoon helemaal roodgloeiend. Het karretje met wielen achter hun roedel husky’s is vervangen door een slee. En dat zorgt voor een idyllisch beeld, dat veel mensen aanspreekt. ,,Ik werd zelfs om middernacht gebeld. Of het uitkwam...’’
 1. Burgemeester Epe mag deur niet sluiten bij beraad over ontslag wethouder, waarschuwt professor
  PREMIUM

  Burgemees­ter Epe mag deur niet sluiten bij beraad over ontslag wethouder, waarschuwt professor

  Burgemeester Tom Horn van Epe handelt in strijd met de Gemeentewet, als hij het opstappen van wethouder Robert Scholten achter gesloten deuren in het presidium van de gemeenteraad bespreekt. Dat stelt professor Michiel de Vries, hoogleraar bestuurskunde aan de Radboud Universiteit. Het is niet toegestaan om in een besloten vergadering te beraadslagen over de benoeming en het ontslag van wethouders, benadrukt De Vries. Dat is wat Horn heeft aangekondigd op 9 maart te zullen doen.
 1. Braziliaanse president: Hou op met jammeren over doden
  Play

  Braziliaan­se president: Hou op met jammeren over doden

 2. Crimineel Martin van de Pol doodgeschoten in Amsterdam
  Play

  Crimineel Martin van de Pol doodgescho­ten in Amsterdam

Veluwe