Kinderboerderij De Koperen Ezel in Epe is gesloten. Omdat inkomsten uitblijven en vaste kosten blijven, roept beheerder Ard Westerink inwoners op om Eten te brengen. De kinderboerderij grijpt naast compensatie door de overheid.
Volledig scherm
PREMIUM
Kinderboerderij De Koperen Ezel in Epe is gesloten. Omdat inkomsten uitblijven en vaste kosten blijven, roept beheerder Ard Westerink inwoners op om Eten te brengen. De kinderboerderij grijpt naast compensatie door de overheid. © Hans van de Vlekkert

Kinderboerderij in Epe roept om brood en groente: ‘Vallen tussen wal en schip’

Het zijn de weken waarin kinderboerderij De Koperen Ezel in Epe normaal gesproken goed geld verdient. Maar nu heerst op het terrein waar jaarlijks 120.000 bezoekers komen een ‘bizarre stilte’, merkt beheerder Ard Westerink. Dat is merkbaar in de portemonnee.

Waar kinderen horen te schreeuwen, zijn het de kippen die kakelen. Westerink kan er moeilijk aan wennen. ,,De beperkende maatregelen gelden tot 28 april, maar schoolreisjes in juni en juli worden al afgezegd", verzucht hij. ,,Pasen en de meivakantie zijn heel belangrijk voor ons. Die vallen al weg. Wat gebeurt er met Hemelvaartsdag en pinksteren? En de Lente Fair, onze drukste dag van het jaar? Als ze mogen, komen gezinnen dan?”

Veluwe