Op de omstreden locatie in Vaassen waren tot voor kort protestuitingen te zien.
Volledig scherm
PREMIUM
Op de omstreden locatie in Vaassen waren tot voor kort protestuitingen te zien. © Jan Zweekhorst / archief

Komen statushouders op vuil van ijzergieterij te wonen in Vaassen? Gemeente belooft onderzoek

Is het wel verantwoord om twintig statushouders te laten wonen op een plek waar jarenlang een vuilnisbelt was? Om zorgen daarover bij omwonenden weg te nemen, geeft de gemeente Epe opdracht tot bodemonderzoek op de paardenweide in Vaassen, die ze vijf tot tien jaar lang voor noodhuisvesting wil gebruiken. Tegen dat plan kwamen buren in opstand.

3 reacties

 • diesmer veldman

  3 maanden geleden
  Daar kunnen ze mooi zitten dat gras is mooi groen die mensen daar om heen denken ooo mijn koopwoning jaar en op de verkeerde partij gestemd nou moet je op de blaren zitten
 • Jo Pelders

  3 maanden geleden
  Alsof het de betreffende bewoners van de Oude Apeldoornseweg ook maar een moer kan schelen of de statushouders op vervuilde grond worden gehuisvest. Zorgen hierover? Wat schijnheilig! Allemaal vertragingstactiek en fake argumenten. Want dan zitten ze zelf ook op de rotzooi. Zouden ze er dan hun nieuwbouwwoning op hebben gezet? Vervuiling houdt niet op bij de erfgrens. Zouden altijd paardenweitjes geweest zijn. Gewoon een dikke kletskoek.
 • B.J. Mastenbroek

  3 maanden geleden
  Ik zie een grote toekomst voor dassenverhuurders.
 1. Mijn moeder (75) slikt al jaren elke dag vijftien pillen, zijn die echt allemaal nodig?
  lezersvraag

  Mijn moeder (75) slikt al jaren elke dag vijftien pillen, zijn die echt allemaal nodig?

  Passen de medicijnen die je slikt nog wel bij jou? Want van sommige neemt de werking af, of er zijn pillen gekomen met minder bijwerkingen. Als je je zorgen maakt om je vader of moeder dan kan het zeker geen kwaad om de medicatie met je apotheker of huisarts te bekijken, zegt apotheker Sander van den Bogert. In deze rubriek beantwoorden onze deskundigen elke week een lezersvraag over relaties, gezondheid, voeding en andere onderwerpen.