Volledig scherm
De plek waar in Vaassen de vechtpartij met de politie plaatsvond. © Arnoud Heins

Kopschoppers vallen politieagenten aan tijdens carnavalsfeest in Vaassen

updateTwee politieagenten zijn afgelopen nacht zwaar mishandeld door een groep carnavallers in Vaassen. Eén agent werd tegen de grond gewerkt en meerdere keren tegen het hoofd geschopt. Pas na een waarschuwingsschot en het richten van vuurwapens op twee verdachten kreeg de politie de situatie onder controle.

De mishandeling vond rond 02.20 uur plaats in de Dorpsstraat in Vaassen. Dat gebeurde nadat surveillerende agenten een wildplasser aanspraken tijdens een tot dan toe gezellig carnavalsfeest. Een tweede persoon ging zich hiermee bemoeien, waarna de situatie al snel escaleerde: acht andere mensen keerden zich tegen de politieagenten.

De agenten konden zo'n grote groep in eerste instantie niet aan. Een van de twee werd naar de grond gewerkt en kreeg meerdere trappen tegen het hoofd. De andere agent werd ook geschopt en geslagen.

Vuurwapens

Om de boel onder controle te krijgen werd door één van de agenten een waarschuwingsschot gelost. Vervolgens richtten beide agenten hun vuurwapen op twee verdachten. Twee collega's, die inmiddels waren gewaarschuwd, konden deze twee jongens uit Emst van 19 en 20 jaar vervolgens aanhouden en meenemen naar het bureau.

Eén agent ging voor controle met de ambulance naar het ziekenhuis, de andere werd ter plaatse behandeld. Volgens de politie gaat het naar omstandigheden goed met ze. De zaak wordt nog verder onderzocht.

Fruit

Carnavalsvereniging De Rossumdaerpers liet gistermorgen op het politiebureau voor beide agenten een fruitmand bezorgen. Omdat het incident buiten feestlocatie De Wieken plaatsvond en op een tijdstip waarop Rosen Montag allang afgelopen was, draagt de club geen verantwoordelijkheid. Toch wilde De Rossudaerpers de agenten een hart onder de riem steken.

Quote

Geweld tegen politie en hulpdien­sten valt niet te tolereren.

Burgemeester Hans van der Hoeve

Ook burgemeester Hans van der Hoeve leeft met hen mee. ,,Ik keur de geweldpleging van vannacht ten zeerste af. Geweld tegen politie en hulpdiensten valt niet te tolereren en daar dient hard tegen opgetreden te worden. Ik heb inmiddels contact gehad met de politie en begrepen dat de agenten het naar omstandigheden goed maken. Met de betrokken agenten neem ik zo spoedig mogelijk nog contact op. Het betreft hier een naar incident. Overigens verloopt het carnaval in onze gemeente rustig en feestelijk.”

Veluwe