Foto ter illustratie.
Volledig scherm
Foto ter illustratie.

KPN plaatst nog dit jaar zendmast in wijk De Klaarbeek in Epe

In de nieuwbouwwijk De Klaarbeek in Epe wordt nog dit jaar een nieuwe zendmast geplaatst. De mast komt aan de Wilgenweg te staan. Een exacte datum van plaatsing kan de provider nog niet geven.

De mast krijgt een hoogte van circa veertig meter en het heeft een capaciteit die dient om ook 4G uit te zenden.

Een vergunningsaanvraag voor de mast is al jaren geleden ingediend en afgehandeld. Nog ruim voordat de nieuwbouwwijk De Klaarbeek werd gebouwd. Destijds diende Vodafone het vergunningsverzoek in, later heeft KPN de vergunning voor de mast overgenomen. In het verleden ingediende bezwaren tegen de plaatsing van de mast zijn ongegrond en/of niet ontvankelijk verklaard door de gemeente Epe, waarna de vergunning definitief werd verstrekt. Nieuwe bezwaren tegen de zendmast indienen is derhalve niet meer mogelijk.

Vragen

De fractie van Gemeentebelangen werd afgelopen week verrast door berichten over eerste werkzaamheden die KPN aan de Wilgenweg had verricht ten behoeve van de mast en stelde politieke vragen. Onder meer wil de fractie weten of omwonenden op de hoogte zijn gebracht van de situatie. De gemeente Epe meldt desgevraagd dat de formele afhandeling voor de vergunning al enkele jaren geleden heeft plaatsgevonden.

Veluwe