Volledig scherm
De Zuukerschool gaat sluiten en dus is dit de laatste schoolweek. Op donderdag worden de kinderen om 18.30 uur met een limousine naar school gebracht voor een filmavond. Ook ligt er een rode loper. © Hans van de Vlekkert

Laatste dag voor buurtschool Zuuk: met een limousine en rode loper naar school

De laatste schoolweek voor de zomervakantie staat bij elke basisschool in het teken van afscheid. Maar waar bij de meeste scholen alleen groep 8 na de zomer niet terugkeert, gaat in Zuuk vandaag iedereen voor het laatst naar de Zuukerschool. Na 135 jaar wordt het buurtschooltje definitief gesloten. 

Voor de 34 leerlingen van de Zuukerschool - en hun ouders - zijn het bewogen weken. Vorige maand werd definitief duidelijk dat de school gaat sluiten. Voor de tien leerlingen uit groep 8 heeft dat geen grote gevolgen, wel voor de overige 24 leerlingen. Zij gaan na de zomervakantie allemaal naar een andere school, waar ze onlangs kennis hebben gemaakt.

Limousine en een rode loper

De laatste week op de Zuukerschool is dan ook geen gewone week. Zo kregen de kinderen dinsdag djembé-lessen, werden er woensdag spelletjes gespeeld op het schoolplein en was donderdagavond ‘filmavond’. Met een lange limousine werden de kinderen naar het schoolplein gereden, waar ze vervolgens over een rode loper hun entree konden maken.

Vandaag ontbijten de leerlingen nog samen en dan gaat de school definitief op slot. Wat er met het gebouw gaat gebeuren is nog onduidelijk. Buurtschap Zuuk streeft ernaar om het in stand te houden, omdat het als het kloppend hart van de Zuuker samenleving wordt gezien. De gemeente Epe is eigenaar van het gebouw. Overigens kunnen de docenten na de vakantie allemaal terecht op een andere school van Stichting Proo.

Veluwe