Terwijl de collega's druk aan het werk zijn heft sous-chef Ewout Eleveld (l) in de keuken van restaurant De Leest in Vaassen het glas met de uitbaters Kim Veldman en Jacob Jan Boerma, op de laatste dag dat het driesterrenrestaurant open is.
Volledig scherm
PREMIUM
Terwijl de collega's druk aan het werk zijn heft sous-chef Ewout Eleveld (l) in de keuken van restaurant De Leest in Vaassen het glas met de uitbaters Kim Veldman en Jacob Jan Boerma, op de laatste dag dat het driesterrenrestaurant open is. © Foto Freddy Schinkel

‘Last christmas’ voor sterrenrestaurant De Leest in Vaassen: chefkok Jacob Jan opent pizzazaak

Driesterrenrestaurant De Leest in Vaassen heeft op tweede kerstdag zijn laatste gasten verwelkomd. Lunch en diner, druk als altijd. Maar chef-kok Jacob Jan Boerma (45) trekt de deur donderdagavond laat definitief achter zich dicht. ,,Genoeg te doen, mijn agenda slibt al weer dicht’’, roept de energieke topkok.

  1. Chef-koks en de druk van Michelinsterren: ‘Daar moet je mee leren dealen’
    PREMIUM
    Video

    Chef-koks en de druk van Michelin­ster­ren: ‘Daar moet je mee leren dealen’

    Ineens trokken ze de stekker uit hun driesterrenrestaurant De Leest in Vaassen. Jacob Jan Boerma en zijn vrouw Kim Veldman kiezen voor hun gezin en andere, nieuwe culinaire uitdagingen. Is het koken op dit niveau inderdaad zo’n dief van een privéleven en de druk van de Michelinster te groot? Chef-koks Peter Gast (voorheen ’t Schultenhues in Zutphen) en Michel van der Kroft (’t Nonnetje in Harderwijk) vertellen over hoe zij werk en privé in balans houden. Of niet konden.

Veluwe