Léon (22) rijdt van training naar huis als bij Vaassen plots ‘groot beest’ opduikt: ‘Ontwijken kon niet’

Met videoLéon Mak (22) kreeg gisteravond de schrik van zijn leven. Hij was onderweg naar zijn huis in Heerde toen op de A50 bij Vaassen ineens een ‘groot beest’ de weg op schoot. Seconden later zat de geschokte Mak met trillende handen en een gebarsten voorruit te verwerken wat ‘m net overkwam.

23 reacties

 • Mina Brummel

  2 maanden geleden
  Inderdaad het is uitzonderlijk dat op deze plek een edelhert loopt. Komt dus door de vele wolven die lopen en jagen op de Veluwe. Maar dat mag niet gezegd worden....
 • B Zieleman

  2 maanden geleden
  120 Km/u rond 21 uur op de snelweg is normaal, hoor. Ik rijd iets minder hard 's nachts als ik van mijn werk kom, 100-110 km/u op de snelweg. Het laatste stukje vanaf de A28 binnendoor richting Epe 60-70 km/u. Die snelheid heeft meerdere malen een overstekend dier- en mijn auto gered. Toch kun je een aanrijding niet voorkomen als ze ineens vlak voor je auto oversteken. Irritant is dat je ook in het donker verblind wordt door tegenliggers en de borden langs de weg. Én snelheidsduivels!
 • klaas Hovestad

  2 maanden geleden
  En velen hebben weer een mening maar het kan ons allemaal overkomen of je nou 100 km of 120 km rijdt. Mooi dat het in ieder geval goed is afgelopen.
 • G. Schouten

  2 maanden geleden
  Dat een edelhert bij Vaassen over de snelweg springt is uitzonderlijk. Eerder verwacht men in dit gebied reeën. Zelfs in bronsttijd van de herten. Gaan de edelherten en zwijnen niet meer zwerven op de Veluwe door de aanwezigheid van de wolven? Op de HV zijn er al die zich doodgelopen hebben tegen hekken. Zal op de Veluwe ook gebeuren. Alleen hier verneemt men niets over. Bij12 is een instantie die o.a. de wolf monitort. Als ik Léon Mak zou zijn, zou ik de schade bij die Unit aangeven.
 • Ada Schouten

  2 maanden geleden
  Toen ik met een snelheid van 60 kilometer per uur een zwijn op mijn auto had gekregen, was de eerste vraag van de agent die ik belde hoe het met me ging. Nogal eens loopt dit fataal af. Fijn dat Léon het na kan vertellen, jammer van de auto. En al die mensen die mekkeren over 120 k/u: ook ik rijd dit op de snelwegen die over de Veluwe lopen. In het bos zelf ben ik 's avonds en 's nachts iets voorzichtiger. Maar snelheid zegt hierbij echt heel weinig.
 1. Deze Nunspeter is dé man achter de kostuums van Sint en piet: ‘Ik ken zeker 100 sinterklazen’
  PREMIUM
  met video

  Deze Nunspeter is dé man achter de kostuums van Sint en piet: ‘Ik ken zeker 100 sinterkla­zen’

  Sander Klugt (50) uit Nunspeet wist al op zijn vierde jaar dat Sinterklaas een fabeltje was. Hij knipte foto’s uit Wibra-folders en speelgoedgidsen en het viel hem toen al op dat er zoveel verschil zat in kleding, baard en andere details. Klugt dacht jaren later ‘dat kan anders en beter’. Nu krijgt hij jaarlijks tientallen aanvragen voor zijn kostuums. ,,De eerste kwam op 3 januari al binnen.”