Wethouder Michiel Wiersinga heeft zijn ontslag aangeboden in Epe.
Volledig scherm
Wethouder Michiel Wiersinga heeft zijn ontslag aangeboden in Epe. © Gemeente Epe

Lezers reageren massaal op wachtgeldregeling voor Eper wethouder: ‘Schandalig dat dit mag volgens de wet’

LezersreactiesDe wachtgeldregeling voor Eper wethouder Michiel Wiersinga maakt de tongen los. Tientallen lezers reageren op de 144.630 euro wachtgeld die hij krijgt voor 3 maanden werk. Was hij tien dagen eerder vertrokken, dan had dit de gemeente ruim 100.000 euro bespaard. ‘Schandalig en dat mag dus volgens de wet! Zouden we hier eens geen paal en perk aan stellen? Dat had al lang moeten gebeuren’, zegt Wilma Siefers.

13 reacties

 • W Huisman

  2 jaar geleden
  Hoe kun je als gewoon mens nog vertrouwen hebben in de politiek. ook al is de regel zo dan vind ik het asociaal dat iemand zo berekenend is. En dan vooral iemand die ons vertegenwoordigt. Nee mijn vertrouwen is gezakt tot onder 0
 • Rolf Vinke

  2 jaar geleden
  Gewoon willens en wetens puur berekend wethouder geworden in Epe. Kennelijk met de opzet om een stevig wachtgeld van 144630€ te incasseren. Het is me niet duidelijk of dit per jaar is of per 2 jaar. Ieder andere persoon die dit flikt daar staat de fiscale opsporingsdienst zo aan de deur maar dat zal hier wel weer met de mantel der liefde worden bedekt. Op de noordwest Veluwe is veel mogelijk, Heerde kon er in het verleden ook wel wat van -de dreef- maar Epe is het dieptepunt. Wordt vervolgd?
 • E.A. Haverkamp

  2 jaar geleden
  Het is werkelijk ongehoord! Deze figuur had al een faillissement op zijn conto staan en de curator van dienst constateerde dat er sprake was van "onbehoorlijk bestuur" ! Zoiets zou voor een ieder zichzelf respecterend college en raad voldoende aanleiding moeten zijn om een benoeming niet goed te keuren. Maar in Epe kan alles! Gelegaliseerde diefstal, vooral mogelijk gemaakt door de bende uit Vaassen, om kots misselijk van te worden.
 • Piet de Bruin

  2 jaar geleden
  Het zal toch niet zo zijn dat de leden van de gemeenteraad van Epe, opnieuw akkoord gaan met een voordracht van een nieuwe wethouder uit de gelederen van de Nieuwe Lijn.
 • Ger Colenbrander

  2 jaar geleden
  Beste gemeente Epe, Bij deze wil ik graag solliciteren naar de functie van wethouder in uw gemeente. Ik hoor graag spoedig van u. Hoogachtend, Een in zeer veel geld geïnteresseerde burger.