Een bord in Enschede maakt duidelijk dat in deze straat geen jacht gemaakt mag worden op de eikenprocessierups. En dat voorbijgangers dus (extra) op hun tellen moeten passen.
Volledig scherm
PREMIUM
Een bord in Enschede maakt duidelijk dat in deze straat geen jacht gemaakt mag worden op de eikenprocessierups. En dat voorbijgangers dus (extra) op hun tellen moeten passen. © Emiel Muijderman

Lijm, huishoudfolie en spuiten: hoe we met de strijd tegen de jeukrups ook vogels en vleermuizen doden

videoEen specht die vastzit op een lijmband, een vleermuis die niet los weet te komen, onschuldige rupsen die dood uit bomen op de Veluwe vallen, jonge koolmezen en pimpelmezen die verhongeren bij gebrek aan voedsel: onze strijd tegen de eikenprocessierups kost heel wat onschuldige dieren het leven. 

 1. Ergernis over haperende livestreams vanuit ‘gedateerde aula’ bij begraafplaats Norelbos in Epe
  PREMIUM

  Ergernis over haperende li­vestreams vanuit ‘gedateerde aula’ bij begraaf­plaats Norelbos in Epe

  Nu door de coronabeperkingen minder mensen fysiek bij een uitvaart aanwezig kunnen zijn, wordt regelmatig gebruik gemaakt van een livestream. Op die manier kunnen meer mensen toch het afscheid van een dierbare volgen. Maar dan moet de verbinding wel goed werken. Bij begraafplaats Norelbos in Epe is het onlangs misgegaan, tot ergernis van CDA-raadslid Albert Oortgiesen. Hij trekt bij de gemeente aan de bel over de gedateerde aula.
 1. Zwaar ongeluk in Heeten: bestuurder bestelbusje aangehouden
  Play

  Zwaar ongeluk in Heeten: bestuurder bestelbus­je aangehou­den

 2. Hoe boze demonstranten door Google in de tuin van Jacques in Dronten terecht komen
  Play

  Hoe boze demonstran­ten door Google in de tuin van Jacques in Dronten terecht komen

Veluwe