Lulof Dalhuisen kreeg vandaag een Koninklijke onderscheiding opgespeld.
Volledig scherm
Lulof Dalhuisen kreeg vandaag een Koninklijke onderscheiding opgespeld. © Hans van de Vlekkert

Lintje voor rasorganist Lulof Dalhuisen uit Oene

Een mooie start van het nieuwe jaar voor Lulof Dalhuisen. De 73-jarige inwoner van Oene kreeg op nieuwjaarsdag een Koninklijke onderscheiding. Dat gebeurde tijdens de kerkdienst.

 1. ‘Nieuwe’ wolvin blijkt welpje van roedel op Noord-Veluwe: Gelderland nu echt dé wolvenprovincie van het land
  PREMIUM
  video & poll

  ‘Nieuwe’ wolvin blijkt welpje van roedel op Noord-Veluwe: Gelderland nu echt dé wolvenpro­vin­cie van het land

  De wolvin die zich op de zuidelijke Veluwe tussen Apeldoorn en Arnhem lijkt te gaan vestigen is afkomstig uit de roedel op de Noord-Veluwe. Dat blijkt uit dna-onderzoek. Het is daarmee de eerste puur Nederlandse wolf, geboren en getogen op de Veluwe. ,,Ach ja, dat heb je in de provincie met de meeste natuur’’, zegt ‘wolvengedeputeerde’ Peter Drenth. Al is het nog wel even afwachten of de wolvin ook echt blijft.
 2. Niet verwacht maar toch gekregen: Joris Linssen brengt cultureel Epe in Mexicaanse sfeer tijdens zomeravondconcert in de buitenlucht
  PREMIUM

  Niet verwacht maar toch gekregen: Joris Linssen brengt cultureel Epe in Mexicaanse sfeer tijdens zomeravond­con­cert in de buiten­lucht

  Joris Linssen en zijn band Caramba zijn voor het Cultureel Platform Epe(CPE) een heus zomergeschenk. De vier zomeravondconcerten van dit seizoen waren eigenlijk al een jaar opgeschoven. Toen bleek er ineens toch nog ruimte binnen de huidige coronamaatregelen. En laat die Linssen nou net zaterdag nog wel tijd hebben om zijn Nederlandstalige liedjes met een vleugje Mexico door de tuin van Anna's Hoeve te strooien. Hanneke Postma van CPE ziet het als een cadeautje.

Veluwe