Volledig scherm
Lulof Dalhuisen kreeg vandaag een Koninklijke onderscheiding opgespeld. © Hans van de Vlekkert

Lintje voor rasorganist Lulof Dalhuisen uit Oene

Een mooie start van het nieuwe jaar voor Lulof Dalhuisen. De 73-jarige inwoner van Oene kreeg op nieuwjaarsdag een Koninklijke onderscheiding. Dat gebeurde tijdens de kerkdienst.

Het is precies vijftig jaar geleden dat Dalhuisen begon als organist binnen de Hervormde Gemeente Oene. Het is een van de redenen voor het lintje. Zo is hij een spil in het kerkelijk leven in de regio. Dalhuisen is ook organist in kerken en verzorgingstehuizen in Emst, Epe en Heerde.

In het verleden was Dalhuisen op meerdere posten vrijwilliger binnen de Hervormde Gemeente Oene, de School met de Bijbel Oene, richtte hij de Bovenstemgroep Noordoost Veluwe op en schreef hij twee boekjes over wijlen dominee J.T. Doornenbal. 

Volledig scherm
Zo ziet de koninklijke onderscheiding eruit voor leden in de orde van Oranje Nassau © stock
  1. Landelijk onderzoek naar suïcide onder jongeren vindt oorsprong in Zwolle en Wezep
    PREMIUM

    Landelijk onderzoek naar suïcide onder jongeren vindt oorsprong in Zwolle en Wezep

    Jongeren die in 2017 door zelfdoding om het leven kwamen, waren in de gezondheidszorg in een vicieuze cirkel beland. Dat blijkt uit een landelijk wetenschappelijk onderzoek naar de achtergronden van suïcides onder tieners in dat jaar. Hulpverleners zouden beter en anders moeten samenwerken, concluderen de onderzoekers. In Zwolle gebeurt dat al, in Harderwijk wordt gewerkt aan een nieuwe aanpak die als voorbeeld voor andere Gelderse gemeenten moet gelden.

Veluwe