Volledig scherm
© ThinkStock

Lokale omroep in Epe krijgt extra geld

EPE - De lokale omroep Radio 794 krijgt dankzij een amendement van de fracties van het CDA, de VVD en D66 de komende jaren extra geld om nieuwe taken op te kunnen pakken.

Dat bleek donderdagavond tijdens de begrotingsvergadering.

Radio 794, een omroep voor Epe, Heerde en Hattem, krijgt een jaarlijkse subsidie van 9.148 euro. Dat bedrag is volgens de indieners van het amendement 7.792 euro lager dan waar Radio 794 volgens het Rijk recht op heeft gezien het aantal huishoudens (14.236) dat de omroep bereikt. Om te kunnen voldoen aan nieuwe eisen die het Commissariaat van de Media stelt aan het multmedia-aanbod, aan regionalisering en aan samenwerking met andere lokale media-instellingen, zal Radio 794 dat extra geld nodig hebben.

Vooruitlopend op een verwachte structuurwijziging van de Rijksbijdrage en om nieuwe taken te kunnen oppakken, vroegen de fracties van CDA, VVD en D66 voor de resterende jaren dat dit college in Epe aan de macht is om het extra bedrag voor de omroep.

Het college was tegenstander van extra geld voor Radio 794. Wethouder Jan Aalbers stelde dat er te weinig concrete cijfers over bereik van de omroep zijn en dat de omroep behalve radio-uitzendingen te weinig doet aan internet, educatie en televisie. De raad besloot in meerderheid echter dat voor Radio 794 toch meer geld vrijgemaakt moet worden.

Veluwe