Maatregelen moeten kruispunt Vaassen veiliger maken

EPE - De gemeente Epe heeft een aantal maatregelen uitgewerkt om het kruispunt Deventerstraat- Dorpsstraat- Julianalaan dit najaar nog veiliger en overzichtelijker te maken. Dat laat het college als antwoord weten op vragen van raadslid Koman van Nieuwe Lijn.

Aanleiding is een ernstig verkeersongeluk op het kruispunt, eerder deze maand. Een 78-jarige vrouw uit Vaassen werd toen zwaargewond naar het ziekenhuis gebracht, nadat zij op de fiets was aangereden door een automobilist. De gemeente zegt dat op basis van de informatie van de politie blijkt dat het ongeval niet is veroorzaakt door de inrichting van het kruispunt. Daarnaast concluderen verkeersdeskundigen dat het kruispunt technisch goed is ingericht. Wel zijn er zogenaamde optimalisatiemaatregelen.

Daarvan heeft de gemeente er inmiddels al een paar uitgevoerd. Zo zijn er verkeersborden verplaatst om het zicht op het kruisende verkeer te verbeteren. De gemeente gaat dit najaar het kruispunt nog veiliger en overzichtelijker maken, door bijvoorbeeld de aansluiting van de Deventerstraat visueel te vernauwen. Automobilisten sorteren op de juiste plek voor en slaan dan met een lage snelheid af, zo is de gedachte.

De gemeente heeft het afgelopen jaar meerdere gesprekken met buurtbewoners en ondernemers over het kruispunt gevoerd. 'Deze gesprekken hebben geen aanleiding gegeven om maatregelen te nemen.' Na het ongeluk zijn er wel meldingen binnen gekomen van bezorgde bewoners, zo laat het college weten.

Het college kondigt ook een aantal maatregelen aan voor het kruispunt Apeldoornseweg- Laan van Fasna. De indeling van de rijstroken is er niet voor iedereen goed zichtbaar, waardoor weggebruikers soms verkeerd voorgesorteerd staan. Dat kan leiden tot gevaarlijke situaties. Door onder meer het informatiebord dit najaar te verplaatsen hoopt de gemeente de weggebruikers beter te informeren.

Veluwe