Het is zo goed als zeker dat vanaf 14 december een bus rijdt tussen Epe en 't Harde. Hierdoor neemt de reistijd met het openbaar vervoer richting het westen met een kwartier af, voorspelt de gemeente Epe.
Volledig scherm
PREMIUM
Het is zo goed als zeker dat vanaf 14 december een bus rijdt tussen Epe en 't Harde. Hierdoor neemt de reistijd met het openbaar vervoer richting het westen met een kwartier af, voorspelt de gemeente Epe. © Henri van der Beek

Met nieuwe lijn kan Epe eindelijk met bus naar Noord-Veluwe: kwartier minder reistijd

De barrière in het openbaar vervoer tussen Epe en de Noord-Veluwe wordt doorbroken. Buslijn 170 wordt zo goed als zeker verlengd tot aan station 't Harde. De doorsteek betekent vanaf december een kortere reistijd richting Amersfoort. ,,Hier is lang voor gevochten.”

Met het openbaar vervoer naar Zwolle of Apeldoorn gaan, dat is geen probleem voor inwoners van Epe. Dankzij tussenstops zijn Vaassen, Heerde, Wapenveld en Hattem ook goed te bereiken. Maar reizen naar ‘t Harde, Nunspeet en Harderwijk? Daarvoor is eigenlijk alleen de auto geschikt. Fietsen is te ver en de busreis gaat via Zwolle. 

Veluwe