Volledig scherm
Hoofdweg, Emst © Google streetview

Metamorfose Emst eind 2017 compleet

EPE - Het wordt een paar maanden behelpen, maar dan heb je ook wat. Eind 2017 is de kom van Emst weer helemaal up to date, belooft wethouder Robert Scholten.

Met trots en behulp van 3D-animaties liet de Eper bewindsman gistermiddag op het gemeentehuis zien hoe de drukbereden Hoofdweg verkeersveiliger en moderner wordt gemaakt en hoe daarnaast getracht wordt het dorpse karakter van Emst te verstevigen.

Investering
Met vijf ton steun van de provincie stopt het Eper college een kleine twee miljoen in het project dat vanaf maart 2017 echt begint voor de gemeente en Scholten schat dat de verschillende nutsbedrijven die nu al de grond in Emst omwoelen een zelfde bedrag investeren.

Tevredenheid
De plannen zijn gemaakt in nauw overleg met een klankbordgroep met vertegenwoordigers van Emster Belang, de Ondernemersvereniging Emst, Hervormde kerk Emst, basisscholen en aanwonenden van de Hoofdweg. Het eindresultaat dat nu ten uitvoer wordt gebracht stemt Scholten tot tevredenheid: ,,Dit past echt bij Emst. Het dorp gaat er echt op vooruit, maar dat mag ook wel een keer na zoveel jaar.''

Onveilig
Duidelijk wordt dat het een hele puzzel is geweest in de lintbebouwing die Emst nu eenmaal is. Maar actie is geboden, maakte Scholten duidelijk. De Hoofdweg en het deel dat overloopt in de Vaassenseweg heeft een verminderde onderhoudsstaat en voldoet niet meer aan de veiligheidsrichtlijnen. Scholten: ,,Inwoners ervaren de weg nu als onveilig, onaantrekkelijk, oncomfortabel en slecht toegankelijk. Daar gaan we met de herinrichting wat aan doen.''

Veluwe