Volledig scherm
PREMIUM
Bertina Mulder uit Epe schreef de misdaadroman De Veluwse Verdwijning. © Chris van Houts

Misdaadroman De Veluwse Verdwijning van Bertina Mulder uit Epe gebaseerd op rouwadvertentie in de Stentor

Na haar auteursdebuut Wisselwerking en een literaire reis naar Mars (De Rode Planeet), ligt het derde boek van Bertina Mulder uit Epe bijna in de winkels. De Veluwse Verdwijning speelt zich voornamelijk af in de regio rond haar woonplaats Epe. Mulder liet zich voor de misdaadroman inspireren door een opvallende rouwadvertentie in de Stentor.

Bertina, vertel om te beginnen eens iets meer over die advertentie?

,,Mijn man is huisarts en kwam de advertentie tegen in de Stentor. In de advertentie deelt een 60-jarige vrouw haar eigen dood mee. Enkele maanden voor haar dood is haar man overleden en een dag daarna zes katten, die ook in de advertentie staan. Ze schrijft dat ze verdrietig en teleurgesteld afscheid neemt van het leven. Mijn man vroeg: ‘Wat kan er gebeurd zijn?’ Maar ik zei: ‘Dat hoef ik niet te weten, dat verzin ik zelf wel’.’’

  1. Als burgemeester van Epe moet Van der Hoeve soms op z’n handen zitten: ‘Mensen maken het heel persoonlijk’
    PREMIUM
    interview + video

    Als burgemees­ter van Epe moet Van der Hoeve soms op z’n handen zitten: ‘Mensen maken het heel persoon­lijk’

    Van topambtenaar naar burgemeester. In de nadagen van zijn carrière maakte Hans van der Hoeve (67) de voor hem ultieme stap. Hij belandde in de streek waar hij als kleine jongen is opgegroeid, alsof het zo moest zijn. Komende week neemt hij na negen jaar afscheid van de gemeente Epe. Wij spreken hem over een enerverende periode en lichten er drie gebeurtenissen uit. ,,Ik heb wel eens nachten wakker gelegen.”

Veluwe