Volledig scherm
De Wilgenweg bij Epe. © streetview

Mogelijk ‘dynamische’ verlichting voor Wilgenweg

De Wilgenweg in Epe wordt voorzien van openbare verlichting. Het project, in het kader van het ontsluiten van de nieuwe woonwijk ‘Klaarbeek’ moet nog voor deze zomer zijn afgerond en gaat circa 28.000 euro kosten.

De straat kan een nuttige fietsverbinding zijn in het zuiden van Epe. Dat is al beschreven in de Fietsnota van 2012. De Wilgenweg was tijdens de het opstellen van de Fietsnota nog een doodlopende weg, maar door de realisatie van woonwijk ‘Klaarbeek’ is de fietsroute inmiddels een feit geworden. ,,Een dergelijke route moet worden voorzien van openbare verlichting”, vindt het college. Daarnaast kwam er het verzoek vanuit bewoners van de nieuwe woonwijk en de omgeving om te zorgen voor goede verlichting.

Noord, oost en west

De wijk Klaarbeek krijgt uiteindelijk drie ontsluitingen; in de noordzijde nabij woonzorgcentrum ‘De Klaarbeek’, in het oosten richting de Hoofdstraat en aan de westkant bij de Wilgenweg. De aanleg van de openbare verlichting aan de Wilgenweg wordt gelijktijdig uitgevoerd met de realisatie van de voet- en fietsverbinding aan de noordzijde, richting het woonzorgcentrum.

Dynamische verlichting

De gemeente gaat onderzoeken of er op het tracé van de Wilgenweg ruimte is voor zogeheten ‘dynamische’ verlichting. De verlichting brandt dan helderder als er fietsers of voetgangers in de buurt zijn. ,,Doel is om de sociale veiligheid te verbeteren zonder de omgeving te belasten met al te veel lichthinder”, motiveert het Eper college de keuze voor de dynamische verlichting.

Veluwe