Een wolf op de Veluwe, vastgelegd door natuurfotograaf Otto Jelsma.
Volledig scherm
PREMIUM
Een wolf op de Veluwe, vastgelegd door natuurfotograaf Otto Jelsma. © ANP

Mogelijk nieuwe wolvenwelpen én drie dode schapen op de Noord-Veluwe: is er een verband?

videoBij Epe zijn vorige week opnieuw drie schapen gedood; twee in Tongeren, één in Emst. Heeft de Noord-Veluwse roedel wolven hier weer toegeslagen? Moeder wolf heeft onlangs waarschijnlijk nieuwe jongen geworpen. En dus zijn er extra monden te voeden. Maar is het zo eenvoudig?

5 reacties

 • Jules Vismale

  1 jaar geleden
  Dus bepaalde mensen die anti-wolf zijn willen hier alle roofdieren weg hebben maar ik zie hen alleen niet snel protesteren als men hier bepaalde menselijke figuren zou toelaten die bijzonder crimineel van aard zijn en rooftochten kunnen gaan houden bij onschuldige burgers! Want zij zullen vast ook niet gaan protesteren als veel van die schapen naar het slachthuis toe worden gestuurd om uiteindelijk te worden geconsumeerd door de mens!
 • K van Venen

  2 jaar geleden
  Daar kan wolf niets aan doen dat het een dichtbevolkt land isgeworden.Misschien moeten wij minder binnen laten en zelf minder fokken!
 • E. Kroneman

  2 jaar geleden
  Die wolven zijn binnenkort niet meer te houden. Het wordt een ramp, als ik schapen had kocht ik een geweer. En afschieten die beesten die horen hier niet. Dit gaat goed tot er mensen/ kinderen slachtoffer worden E Kroneman t Harde
 • Martin Maalderink

  2 jaar geleden
  Afschieten die handel die Wolven slachten alles. En doe gelijk die steenmarters er bij, ook zo'n ramp!!
 • Marianne Klaasen

  2 jaar geleden
  Wolven horen niet in het dichtbevolkte Nederland thuis. En, mocht een hond hier toch de dader van zijn, dan moet de eigenaar zich schamen. Mensen willen overal maar hun hond los laten lopen met alle bijtincidenten ten gevolge hiervan. Wat is er mis om gewoon je hond aangelijnd te laten en deze alleen los te laten waar het gebied voor bestemd is?