Na ramp voelen de Molukken heel dichtbij in Vaassen: ‘Eerlijk, ik heb niet het gevoel dat Nederland meeleeft’

VideoAlsof het leven ongehinderd doorgaat in de Vaassense wijk Berkenoord. Maar het is de schijn die bedriegt. In de huizen leven de Molukkers intens mee met de familie, na de aardbeving in hun vaderland. Dit is het verhaal van Nona Haurissa over verdriet, woede en machteloosheid. ,,De familie is voor het oog ver weg, maar in het hart héél dichtbij.”

Plotseling gaat midden in de nacht de telefoon. Aan het tijdsverschil van zeven uur wordt niet gedacht. Hourissa hoort geschreeuw aan de andere kant van de lijn. Opnieuw belt familie in paniek op na een nieuwe naschok. Vanuit de dorpen aan zee vluchten Molukkers opnieuw de bergen in. Bang als ze zijn voor een alles verwoestende tsunami. ,,Ik ga slapen in tranen en sta op in tranen’’, zegt Hourissa. ,,Toen ik de eerste foto’s zag, scheurde mijn hart.”

  1. Van Epe richting Boerengat en Schapenbout; geen probleem vindt Werners Rare Music Shop
    PREMIUM

    Van Epe richting Boerengat en Schapen­bout; geen probleem vindt Werners Rare Music Shop

    Wie net als voorheen even een gebroken snaar wil vervangen bij Werners Rare Music Shop, moet daar voortaan een aardig ritje voor maken. Nu de deuren van de winkel in Epe na vijfenhalf jaar noodgedwongen zijn gesloten, hebben eigenaar Werner van Ettinger en zijn partner Majorie Kemps een nieuw onderkomen gevonden. Op welgeteld twee uur en 41 minuten rijden van het oude postkantoor van Epe.

Veluwe