Volledig scherm
Elisa Dul. © BSR Agency

Net geen WK schaatsen, wel wereldbekers voor Elisa Dul uit Oene

Elisa Dul is vierde geworden op de 1000 meter tijdens het NK afstanden in Heerenveen. De schaatsster uit Oene greep daarmee maar net naast een WK-ticket, maar plaatste zich wel voor de wereldbekerwedstrijden op deze afstand.

De 21-jarige schaatsster van EasyJet zette een tijd neer van 1.15,72 en ging zelfs aan de leiding tot de grote namen op het ijs stapten. Ireen Wüst, Letitia de Jong en Jutta Leerdam verbeterden haar tijd, waar Jorien ter Mors werd gediskwalificeerd vanwege een tweede valse start. Dul liet wel Antoinette de Jong en Sanneke de Neeling achter zich.

Later vandaag rijdt Dul nog de Mass start.

  1. Landelijk onderzoek naar suïcide onder jongeren vindt oorsprong in Zwolle en Wezep
    PREMIUM

    Landelijk onderzoek naar suïcide onder jongeren vindt oorsprong in Zwolle en Wezep

    Jongeren die in 2017 door zelfdoding om het leven kwamen, waren in de gezondheidszorg in een vicieuze cirkel beland. Dat blijkt uit een landelijk wetenschappelijk onderzoek naar de achtergronden van suïcides onder tieners in dat jaar. Hulpverleners zouden beter en anders moeten samenwerken, concluderen de onderzoekers. In Zwolle gebeurt dat al, in Harderwijk wordt gewerkt aan een nieuwe aanpak die als voorbeeld voor andere Gelderse gemeenten moet gelden.

Veluwe