Volledig scherm
De Waayenberg is in bezit genomen door een tiental krakers. De eigenaar wilde het pand 'onbewoonbaar' maken maar moest daar van af zien. Foto Hans van de Vlekkert © Hans van de Vlekkert

Nieuwe krakers maken kwartier in Waayenberg

WISSEL - Krakers hebben vanochtend voorkomen dat De Waayenberg in Wissel onbewoonbaar wordt gemaakt. Een ploeg van bouwbedrijf Klaver uit Obdam stond om half tien klaar om daaraan te beginnen, maar een tiental nieuwe krakers heeft deze week zijn intrek genomen in het pand om dat tegen te gaan.

Ook de opgetrommelde politieagenten konden de impasse niet doorbreken. Na ruim een uur konden de slopers onverrichter zake huiswaarts.

Eigenaar Willem Hagens van Duyncroft bv heeft een vergunning om asbest in het pand te saneren. Om daaraan te kunnen beginnen, moet het pand eerst volledig onbewoonbaar gemaakt worden. Door gaten in daken, muren en plafonds te maken hoopt Hagens dat krakers het voormalige conferentiecentrum voortaan links laten liggen.

Tegen de man die al vier jaar in het pand zit, loopt een gerechtlijk bevel om het te verlaten. Hij was gisterochtend niet in het gebouw aanwezig, maar in zijn plaats had een tiental nieuwe krakers zich er verschanst.

Veluwe