Volledig scherm
Rien van der Vlies © Hans vd Vlekkert

Nieuwe politiek partij in Epe

De Dorpspartij. Onder die naam gaat een nieuwe politieke partij onder aanvoering van Rien van der Vlies (57) en Rob Hesseling (56) meedoen aan de gemeenteraadsverkiezingen in 2018 in Epe.

Ook enkele leden van belangenvereniging Ons Mooi Epe (OME) overwegen een nieuwe politieke partij in Epe te starten. Zij besluiten daar woensdagavond over, tijdens een ledenvergadering van OME in de Chevalierschool in Tongeren.

Geen onbekenden

De oprichters van De Dorpspartij zijn geen onbekenden in de Eper politiek. Hesseling zat in het verleden vier jaar (tot 2010) in de gemeenteraad namens de Liberale Burger Partij (LBP). Van der Vlies was ongeveer 20 jaar lid van de VVD in Epe en zat daarvoor tot 2014 drie periodes in de gemeenteraad.

Met De Dorpspartij doen Hesseling en Van der Vlies mee aan de gemeenteraadsverkiezingen van 2018. Het duo is in gesprek met meerdere personen om ook voor De Dorpspartij deel te nemen aan de verkiezingen. De Dorpspartij wil opkomen voor de belangen van alle inwoners van de gemeente Epe. Van der Vlies: ,,Voor iedereen in alle dorpskernen en buurtschappen.'' Een speerpunt in het verkiezingsprogramma van De Dorpspartij wordt een 'bindend referendum. ,,We willen dat inwoners met grote onderwerpen kunnen meepraten. Dat ze bijvoorbeeld kunnen stemmen over een verbouwing van het gemeentehuis die 5,7 miljoen euro moet kosten. Vinden de inwoners zo'n verbouwing wel zinvol, nadat het gemeentehuis in 15, 20 jaar geleden ook nog grondig is verbouwd.''

Andere onderwerpen die volgens De Dorpspartij geschikt zijn voor een referendum zijn zaken als de bomenkap rond de herinrichting van de Heerderweg, de inrichting van het dorpscentrum van Vaassen en de aanleg van een zwijnenraster.

Veluwe