Bloemen van de burgemeester voor wethouder Michiel Wiersinga.
Volledig scherm
PREMIUM
Bloemen van de burgemeester voor wethouder Michiel Wiersinga. © Gemeente Epe

Nieuwe wethouder Epe begint gebutst aan zijn job: ‘Onervaren bestuurder’

Michiel Wiersinga begint gebutst aan zijn baan als wethouder van Epe. Maar iets meer dan de helft van de gemeenteraad steunde donderdagavond de benoeming van de 36-jarige Vaassenaar.      

 1. Epe stelt onderzoek in naar bestuurscultuur. Maar dat gaat lang niet ver genoeg, vindt VVD
  PREMIUM

  Epe stelt onderzoek in naar bestuurs­cul­tuur. Maar dat gaat lang niet ver genoeg, vindt VVD

  Er komt een onderzoek naar de bestuurscultuur in Epe. De gemeenteraad kiest daarvoor na ergernis die ontstond over de illegale aanleg door de gemeente van uitritten op bedrijventerrein Kweekweg. De manier waarop de later opgestapte wethouder Robert Scholten dat dossier had behandeld deugde niet, vond de raad, zo moet Epe niet met zijn burgers omgaan. Het onderzoek dat nu wordt voorbereid gaat oppositiepartij VVD lang niet ver genoeg.
 2. Burgemeester Epe mag deur niet sluiten bij beraad over ontslag wethouder, waarschuwt professor
  PREMIUM

  Burgemees­ter Epe mag deur niet sluiten bij beraad over ontslag wethouder, waarschuwt professor

  Burgemeester Tom Horn van Epe handelt in strijd met de Gemeentewet, als hij het opstappen van wethouder Robert Scholten achter gesloten deuren in het presidium van de gemeenteraad bespreekt. Dat stelt professor Michiel de Vries, hoogleraar bestuurskunde aan de Radboud Universiteit. Het is niet toegestaan om in een besloten vergadering te beraadslagen over de benoeming en het ontslag van wethouders, benadrukt De Vries. Dat is wat Horn heeft aangekondigd op 9 maart te zullen doen.