Volledig scherm
© Wilbert Bijzitter

Noodlottige ripdeal in Vaassen: wie loste het dodelijke schot?

Live twitterWie schoot Vaassenaar Samet Merzifonluoglu (25) dood tijdens een mislukte drugdeal? Er zijn verschillende verdachten. De rechter probeert te ontrafelen wie het fatale schot loste. Verslaggever Sander Zurhake twittert live vanuit de rechtszaal. 

Merzifonluoglu probeerde samen met Ilyas M. op een carpoolplaats bij Vaassen in maart 2017 100 gram cocaïne te verkopen aan Zwollenaren Wilco K. en Naigel F. en Leeuwarders Kenneth K. en Clinton K. Na ruzie werd er over en weer geschoten waarna Merzifonluoglu werd geraakt.

In het vooronderzoek bleef het voor de officier van justitie echter volstrekt onduidelijk wie het dodelijke schot heeft gelost. Het technische bewijs geeft onvoldoende antwoorden. Zo is het mogelijk dat M. per ongeluk zijn compagnon in de chaos heeft geraakt. Vandaag en morgen moet het mysterie opgelost worden.

Volg hieronder de rechtszaak. 

  1. Hoogleraar: Bomenkap is niet oorzaak van het verdwijnen van bos, maar de Natuurwet
    PREMIUM

    Hoogleraar: Bomenkap is niet oorzaak van het verdwijnen van bos, maar de Natuurwet

    Er zijn kritische kanttekeningen te plaatsen bij de petitie van duurzaamheidsorganisatie Urgenda en zestig natuurorganisaties om een verbod in te stellen op grootschalige bomenkap, aldus hoogleraar bosecologie en bosbeheer (Wageningen Universiteit) en adviseur bij Staatsbosbeheer Frits Mohren. Dat Staatsbosbeheer haar eigen beleid nu onder een vergrootglas legt, noemt Mohren desondanks ‘verstandig’. ,,Maar de reguliere houtkap is van een heel andere orde van grootte dan nu wordt voorgespiegeld.”

Veluwe