Volledig scherm
© Thinkstock

Oene krijgt nieuw fietspad: door weilanden van IJssel naar Veluwe

Een kilometers lang fietspad tussen het Apeldoorns Kanaal en de Grote Wetering. Dat wil de gemeente Epe aanleggen in het buitengebied van Oene. De kosten worden geschat op 175.000 euro.

Het fietspad is nodig om het gebied aantrekkelijker te maken voor toeristen. Volgens de gemeente Epe is er nu geen kwalitatief hoogwaarde oost-westverbinding. Kortom: geen aantrekkelijke fietsroute tussen de IJssel en de bosrijke gebieden. 

Knooppuntensysteem

Het nieuwe fietspad tussen de Grote Wetering en het kanaal, bij de Vemderweg, moet daar verandering in brengen. De bedoeling is dat het pad wordt opgenomen in het fietsknooppuntensysteem. Volgens de gemeente sluit de toekomstige route goed aan op een pad dat van noord naar zuid loopt, namelijk tussen Heerde en Oene. 

Wanneer het fietspad klaar voor gebruik is, is nog onduidelijk. Zo moet nog grond worden aangekocht van bewoners in het gebied. Met de gesprekken daarvoor wordt pas begonnen als officieel is besloten om het fietspad aan te leggen. Naar verwachting gebeurt dat deze of volgende maand. Daarna moet de klus worden aanbesteed.

Veluwe