Actiegroep MOT (mijn Oener tegengeluid) voert actie  tegen de laagvliegende vliegtuigen.
Volledig scherm
PREMIUM
Actiegroep MOT (mijn Oener tegengeluid) voert actie tegen de laagvliegende vliegtuigen. © Hans van de Vlekkert

Oene maakt vuist tegen vliegtuigen

Een groep van vijf Oenenaren vormt de kern van het verzet tegen het luchtverkeer boven het dorp. Dat gaat verder dan alleen het lawaai dat de uitbreiding van Lelystad Airport met zich meebrengt. Oene moet een oase van rust, natuur en plattelandsleven blijven.

Met een doos versgeplukte kersen op tafel brainstormen Oenenaren Chris Henny, Max Messie, Sanne Kuyk-Van Oene, Irma Lintvelt-Griep en Anita Riphagen over de overlast die laagvliegende vliegtuigen veroorzaken en wat je daar als kleine agrarische gemeenschap tegen kunt doen. De afgelopen dagen hebben de actievoerders geconstateerd dat met name ‘nieuwkomers’ in Oene over het algemeen fel tegen de plannen van de regering zijn. Feller dan een deel van de ‘echte’ Oenenaren die meestal wat lauwer in hun reactie zijn.

  1. Deze exclusieve beelden bewijzen het: de wolven op de Noord-Veluwe breiden hun territorium uit
    PREMIUM
    video

    Deze exclusieve beelden bewijzen het: de wolven op de Noord-Veluwe breiden hun territori­um uit

    Dat de wolven op de Noord-Veluwe op verkenningstocht zijn, bleek onlangs al uit drollen die werden gevonden op plekken die voorheen nog wolf-vrij waren. Nu zijn er ook bewegende beelden die bewijzen dat de roedel hun Veluwse territorium uitbreidt. Boswachter Lennard Jasper Staatsbosbeheer Noord-Veluwe stelt ze namens het Wolvenmeldpunt beschikbaar. ,,Dit zijn beelden waar we niet op hadden gerekend.’’

Veluwe