Tussen het saunacomplex en de recreatieplas rechts moet het ontbijthotel verrijzen. De zonneparken zijn gepland linksboven de recreatieplas en boven een deel van het wateroppervlak van de natuurplas links (dat buiten de foto valt).
Volledig scherm
Tussen het saunacomplex en de recreatieplas rechts moet het ontbijthotel verrijzen. De zonneparken zijn gepland linksboven de recreatieplas en boven een deel van het wateroppervlak van de natuurplas links (dat buiten de foto valt). © Sacha Wunderink

Omwonenden Veluwse Bron schrikken van uitbreiding hotelplan

Dat het bouwplan voor een hotel bij de Veluwse Bron na jaren uit de ijskast komt, verrast niemand in de omgeving van het wellnesscentrum in Emst. Maar dat de capaciteit van het hotel ineens twee keer zo groot wordt wel. En dat er twee zonneparken moeten komen bij het natuurgebied, doet wenkbrauwen fronsen.

 1. Door corona oefent Defensie op de Veluwe en dat levert een stortvloed aan klachten op
  PREMIUM
  video

  Door corona oefent Defensie op de Veluwe en dat levert een stortvloed aan klachten op

  Defensie oefent deze week weer met groot kaliber op het schietterrein ASK tussen ’t Harde en Wezep. Door de coronacrisis levert dat een stortvloed aan klachten op: van honderd per jaar naar soms wel honderd per week. Vooral door onwetendheid, hebben ze achter de hekken van het militaire schietterrein ontdekt. Majoor Rosloot heeft voor de zekerheid maar een nieuw antwoordapparaat gekocht.
 1. Video van de Dag | ‘Vandaag gaan we droogzwemmen’, want water staat zwemschool tot de lippen
  video

  Video van de Dag | ‘Vandaag gaan we droogzwem­men’, want water staat zwemschool tot de lippen

  28 februari
 2. Seniorenwoning in Apeldoorn vol rook door brand
  Play

  Seniorenwo­ning in Apeldoorn vol rook door brand

Veluwe